3 dagar till semester!

6 juli, 2016
6 juli, 2016

Sista veckan innan semester är alltid den som går som allra segast men också den som jag brukar uppskatta som mest. Hjärnan märker lätt av att den snart får semester, den är redan uppe i molnen och fladdrar på. Känns lite snopet att jag inte kommer få träffa många av mina patienter på 2 hela veckor… men är inte direkt orolig för att någon av dem kommer ligga på latsidan direkt när jag är borta. 😉

Nya programmet StrongLifts går otroligt bra! Är riktigt kul att se att man gör en ökning, om än bara strikta +2,5 kg, varje pass. Tog det lite lugnare med knäböjen som sagt och la mig på en startvikt på 70 kg. Kändes faktiskt helt okay och trots att vikterna ligger på nästan jobbigt/roligt låga nivåer just nu så känner jag ändå av en lättare träningsvärk i benen efter varje pass. Ändå perfekt för mig som är rena rama definitionen på ”otålig”.

Idag skulle jag upp på 77,5 kg, 5 x 5 reps, och semesterhjärnan bestämde sig för att göra sig påmind. När jag plockade av stången med alla vikter kändes det mot förmodan inte riktigt så lätt som det borde ha gjort… tänkte att det var ryggen eller min bristfälliga bålstyrka som ställde till det igen. När jag lagt av vikten insåg jag att jag råkat lagt på 10 kg för mycket och hade i själva verket precis knäböjt 5 reps på 87,5 kg… sista veckan innan semestern var det ju ja…

Backpose

Backpose

Ny namnskylt! :D

Ny namnskylt! :D

Lite lunch-mys på taket till Akademiska

Lite lunch-mys på taket till Akademiska

kommentarer, 180 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Maria

Posts Google+

Pigg och glad tjej på 25 år som är född och uppväxt i Uppsala och jobbar som leg. fysioterapeut på Akademiska sjukhuset. Har en lång bakgrund inom träning, har spelat tennis, badminton, innebandy och simmat. Jag har även en licens som personlig tränare. Jag fastnade för gymträningen i samband med att jag började plugga till fysioterapeut då jag insåg att mycket av träningen vi bedriver idag inte alltid har så mycket evidens bakom sig. Mitt mål är få den bästa fysiken jag kan få och samtidigt lära mig mer om mig själv och hur jag kan optimera träningen på bästa sätt utifrån forskning och erfarenheter.