Helg med glutefokus

2 juli, 2016
2 juli, 2016

Idag hade jag en paus från Stronglifts när det kommer till squats, man ska ju bara träna det varannan dag… Men då jag verkligen gillar upplägget tänkte jag att jag kunde ju ta till det till glutes:en också. Var ett tag sen jag körde hip thrusters med stång så kände att det var dags nu.

 

Hip thrusters är inte världens lättaste övning att få till. Det krävs att man klarar av att aktivera glutes:en och inte slå på alla andra muskler runtomkring typ att lyfta med quadriceps och hamstings är populärt. Så det blev till att sänka vikterna rejält men jag tror ändå jag hade igen det i slutändan. Jobbade på 85 kg idag så det blir 87,5 kg till nästa pass…

Avslutar med lite bilder på vår nya familjemedlem: lilla sötnosen Skalman! :)

kommentarer, 97 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Maria

Posts Google+

Pigg och glad tjej på 25 år som är född och uppväxt i Uppsala och jobbar som leg. fysioterapeut på Akademiska sjukhuset. Har en lång bakgrund inom träning, har spelat tennis, badminton, innebandy och simmat. Jag har även en licens som personlig tränare. Jag fastnade för gymträningen i samband med att jag började plugga till fysioterapeut då jag insåg att mycket av träningen vi bedriver idag inte alltid har så mycket evidens bakom sig. Mitt mål är få den bästa fysiken jag kan få och samtidigt lära mig mer om mig själv och hur jag kan optimera träningen på bästa sätt utifrån forskning och erfarenheter.