StrongLifts 5×5

28 juni, 2016
28 juni, 2016

Började veckan på en ny kula, eller rättare sagt ett nytt träningsprogram. Efter MI40 tänkte jag ju först att jag skulle köra något lite satsigare som Juggernaut eller PH3… men då jag plötsligt mindes vad som hände med ryggen sist jag försökte mig på ett avancerat tyngre pass (Squat every day) så tänkte jag att man ska nog kanske börja lite mer basic ändå, bygga på lite mer bålstabilitet och grundstyrka osv. Det var dessutom ett bra tag sen jag sqauat:ade så kände att jag skulle behöva bana in den tekniken igen.
Det upplägget som verkade allra bäst fick då bli StrongLifts 5×5 och efter att ha läst en review som sa något i stil med att man fick ”grodlår” av träningsprogrammet blev jag fast besluten att testa! StrongLifts jobbar med tunga 5 reps i 5 set och den fina tanken är också att man ska öka 2,5 kg för varje pass. En riktigt schysst bonus är också att man får knäböja 3 ggr i veckan…! Inte för att jag älskar knäböj utan för att jag vet att det är min akilleshäl när det kommer till att lägga på sig muskler.
Första passet fick bli i måndags, inträngd bland skivstängerna i Kraftkällans lokaler. Började på rätt så låga vikter för att känna in tekniken, har ju så sjukt stela hamstrings att jag ofta rundar ryggen lite för tidigt i bottenläget och det i sin tur är rena döden för längdryggen om vikten är lite för tung…
​Fick en del träningsvärk efteråt ändå, trots att jag jobbade med så pass lätta vikter den här gången. Men tror mycket beror på att jag jobbat på ett helt annat sätt i 40 dagar. Nu är det ingen fokus på att räkna sekunder i den excentriska fasen längre utan bara köra järnet och hela tiden sträva efter att lyfta lite tyngre än gårdagen. Passar mig helt perfekt nu känner jag 😉

wp-1467292466046.jpg

kommentarer, 298 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Maria

Posts Google+

Pigg och glad tjej på 25 år som är född och uppväxt i Uppsala och jobbar som leg. fysioterapeut på Akademiska sjukhuset. Har en lång bakgrund inom träning, har spelat tennis, badminton, innebandy och simmat. Jag har även en licens som personlig tränare. Jag fastnade för gymträningen i samband med att jag började plugga till fysioterapeut då jag insåg att mycket av träningen vi bedriver idag inte alltid har så mycket evidens bakom sig. Mitt mål är få den bästa fysiken jag kan få och samtidigt lära mig mer om mig själv och hur jag kan optimera träningen på bästa sätt utifrån forskning och erfarenheter.