Legday och chick-flick-bio

30 maj, 2016
30 maj, 2016

Idag var det cykelhjälm uppför trappan och maximalt stöd för att inte ramla efter morgonens pass som var: leeeegday! Totalt 3 olika övningar men 8 set på varje och varierande reps och givetvis bara 40 sekunder vila mellan varje set….! Sista övningen var gående utfall med säck på axlarna och mina stackars ben kändes precis som sanden i säcken, förmodligen mjukare också…

Det blir dock bara ett träningspass idag, för ikväll är det bio med mamma! Vi ska gå och se Dress Maker. Det var länge sen jag såg en sk. chick-flick. Oftast blir det bara filmer i stil med Avengers, Dawn of Justice och Warcraft. Ett träningspass idag, med mina ack-så-misshandlade ben, känns ändå rätt så befogat.

Vikt och reverse diet fortsätter. Dock har min vikt nu beslutat sig för att stanna på 57,4 kg, den magiska siffran. Ofta måste jag påminna mig själv att jag, innan jag gick på diet till Tammerpokalen, faktiskt var uppe och snurrade på hela 61 kg…! Ibland undrar jag om det är så att det är muskler som försvunnit eller om man har tappat så mycket kroppsfett? När jag tittar på gamla bilder, som den från tömningen för exakt ett år sedan, ser jag rätt så mycket magrare och tunnare ut. Jag är väl medveten om att dieten inför Luciapokalen tog rätt mycket på mina muskler och jag tappade säkert en hel del där och processen att bygga upp kroppen igen är ju i full gång, om än i långsamt och halvt utforskande tempo…

Men kommer hur som helst inte käka nå popcorn ikväll. Det har sin anledning i att helgen bestod av inte bara en buffé utan hela 2 stycken… på samma dag! Först IKEA (så klart) och sen Thai Village med Monglisk BBQ. Protein i mängder..! Innebar ju naturligvis en rejäl skjuts både kalori- och energimässigt, därav lite ”lugnare” intag idag.

Dagens pass:

  • Leg extension: 3 x 20 reps
  • Leg press: 4 x 20 reps + 4 x 8 reps (4010)
  • Leg extension: 4 x 20 reps
    • + Walking lunges @20 kg: 4 x 30 steg

img_20160530_131515.jpg

2015 --> 2016. Lite tunnare var man ju då...

2015 –> 2016. Lite tunnare var man ju då…

kommentarer, 133 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Maria

Posts Google+

Pigg och glad tjej på 25 år som är född och uppväxt i Uppsala och jobbar som leg. fysioterapeut på Akademiska sjukhuset. Har en lång bakgrund inom träning, har spelat tennis, badminton, innebandy och simmat. Jag har även en licens som personlig tränare. Jag fastnade för gymträningen i samband med att jag började plugga till fysioterapeut då jag insåg att mycket av träningen vi bedriver idag inte alltid har så mycket evidens bakom sig. Mitt mål är få den bästa fysiken jag kan få och samtidigt lära mig mer om mig själv och hur jag kan optimera träningen på bästa sätt utifrån forskning och erfarenheter.