Musikfri vecka runt hörnet! | Louise Frosthammar

Louise Frosthammar
Team Body Science

Musikfri vecka runt hörnet!


Påskväskan är packad. Eller snarare berget av kassar, påsar och små pippiryggsäckar. Tog även med träningskläder, ut ifall att. Min kropp skulle behöva ett rivigt styrkepass i helgen. Kanske kan få till det..

Stel i ryggen, som det ska vara efter marklyft, kabelrodd och skivstångsrodd. PWO för dagen blev Body Science VIP-X. Jag har fastnat för den och gillar dess effekt på mina ryggpass. Körde pyramid med start på 60 kg som uppvärmning sen 80, 100, 110, 120, 130kg sen ner till 100 igen och gjorde 5 set där x5 reps. I kabelrodden la jag mig på låg vikt och körde högreps, mellan 15-20 rep i 4 set…

När ett pass blivit optimalt har jag gjort följande:

Jag har varit med i varje moment av den övning jag utfört, dvs inte tänkt på något annat samtidigt. Eftersom jag placerar mig själv under kategorin multitaskare, blir det alltid den största utmaningen för mig, att inte samtidigt planera middagen eller vad jag ska göra senare. Jag har märkt en sak och det är att musik i öronen kan störa mig när jag tränar. Jag älskar att dra på en bra låt men ska faktiskt köra en musikfri vecka och se vad som blir skillnaden. Jag tror det kommer vara till min fördel.

Så vad är det som gör skillnad? Gör ibland, men kanske för sällan, små analyser av vad det är som gör att ett visst pass blir bra. Plockar fram detaljerna, de små undantagen för just det passet. Behåller dem, tar med dem till nästa pass, sorterar ut, gör mindre av det som inte blev bra, gör mer av det som funkar..