Tekniker i lyft

22 maj, 2015
22 maj, 2015

  
jag tänkte ta upp en sak angående träning som många kanske inte vet om eller vet vad det är. Det handlar om olika tekniker för ett lyft i en och samma övning. Som vanligt har jag fått  upp ögonen för detta via Mr Bartoll.

Mitt nuvarande träningsschema är uppdelat i fem dagar och där varje pass är huvudfokus på en basövning. Så på bröstdagen är bänkpress 90% av passet.  

Att träna när gymmet är tomt är en ren guldgruva!

  Har börjat lägga in intervaller i slutet av några pass i veckan för att bli mer shredded. Varierar mellan rodd och löpning.

Ok nu fokus på de jag ville ta upp i detta inlägg: tekniker i lyft. Det finns några olika som jag kör och de är bland andra:

Mikroset: här kör jag tre set gånger 7,5,3reps. Ett set är alltså att man kör 7reps sen vila 10sek, 5reps vila 10sek och 3reps vila 10sek. Det gör man alltså tre gånger. Här får man ha en ganska lätt vikt.

Klusterset: även kallad racka vikten. Här kör jag en rep sedan vilar 10sek och sen en rep igen. Här kör jag tre set och 3-5 rep (tre till fem reps). 

Isometriskt: det innebär att jag kör 5reps och sänker stången halvvägs och håller anspänningen i fem sekunder. Sedan utför jag fyra reps och håller den spänt på nervägen i fyra sekunder och gör så från 5 till 1 reps. 

Det är bra och kul att variera träningen och inte bara köra ”vanliga reps”.    

Testa själv och se va du tycker!    

  

 

De nya Loka likes candy är så grymt goda! Smakar exakt som godiset gör. Kan helt klart rekomendera dem.

Min nya absoluta favorit proteinbar är här. Body Science proteinbar hallon/lakrits är nu uppdaterad men bättre innehåll och smak. 5,5g fibrer per bar. Smaken är grym och smakar saltlakritsremmar med hallon helt enkelt. Passade även på att beställa BCAA-XX Cola och xlnt recovery. Recovery innehåller protein och kolhydrater och massa vitaminer och mineraler, kreatin, zink, magnesium, d och c-vitamin ja allt du behöver efter ett tufft pass. Jag känner att jag återhämtar mig bra om jag tar den.   

 

  

Mmsports är nu sponsor av gladiatorerna! De absolut bästa tv programmet enligt mig.  

Kommentarer

kommentarer

Marcus Elsberg

Posts Facebook Google+

Marcus Elsberg här, en 22åring bosatt i Karlskrona. Tränat hela mitt liv och varit aktiv inom Hockey och fotboll men nu endast gym. Jag kommer att göra tävlingsdebut på Decembercupen 2014 i klassen Men's Physique, tävlar för Team MMsports. Följ min resa här! Driver även bloggen: hmfitness.org