190 kilogram

2 februari, 2015
2 februari, 2015

(null)
I helgen slog jag mitt PB i marklyft med 10kg och klarade därmed 190KILOgram. Det är ett steg närmare mitt mål på 200kg.
Lyftet var tungt och jag fick verkligen kriga upp vikten. Inte alls optimalt för nervsystemet och kroppen men ibland vill man bara sätta PB.
Om ni undrar hur ni ska maxa i någon övning så brukar jag trappa upp vikterna där jag höjer 10-20kg per set.
Det kan se ut ungefär såhär:
Set 1 6reps lätt belastning.
Set 2 5reps +10-20kg
Set 3-5 3 reps ökning 10-20kg/set
Set 6 1 reps på ca 90-95% av maxlyftet
Set 7 maxlyftet!

Jag tycker de är väldigt viktigt med uppvärmning och kör därför några väldigt lätta i början och ökar sedan. Som i marken sist körde jag lätt i början sedan sista setet på 180kg med en reps. Man måste väga balansen mellan att inte göra för stora steg men inte heller ta ut sig för mycket innan.

Skickade nyss iväg min beställning från MMsports, som är de team jag tävlar för. Jag använder alltid deras märken: body Science, Jacked och nya xlnt sports.
Jag passade på att köpa nya wristwraps från body Science. De har nu rabatt på alla träningstillbehör så in och kolla och rusta upp er nu när du får rabatt!

(null)

(null)

Kommentarer

kommentarer

Marcus Elsberg

Posts Facebook Google+

Marcus Elsberg här, en 22åring bosatt i Karlskrona. Tränat hela mitt liv och varit aktiv inom Hockey och fotboll men nu endast gym. Jag kommer att göra tävlingsdebut på Decembercupen 2014 i klassen Men's Physique, tävlar för Team MMsports. Följ min resa här! Driver även bloggen: hmfitness.org