Varför glutenfri kost är bra och påfyllning av kosttillskott

30 juli, 2014
30 juli, 2014

11111111

1111111111

Igår fick jag ett sms från posten om att mitt paket från MMsports fanns att hämta, lyckan var total. Det är alltid kul att öppna paketet och få ta del av allt man beställt. Jag beställer nästan allt av Body Science från MMsports som är det team jag tävlar för. I min beställning den här gången blev det:

protein: whey 100 body science och Casein body science

kolhydrater: Malto body science

Magnesium body science och gym chalk MMsports  (för grepp)

Proteinbars: Questbar

Nu får man även Body Science magazine gratis med i din order. En riktigt bra tidning med artiklar om profiler och forskning mm.

Questbarsen har jag testat en gång tidigare och blev inte jätte impad av dem. men jag ville prova alla smaker och köpte då ett gäng av dem. Jag har hört att dem har blivit stämda angående sitt innehåll som dem skriver ut på barsen och att de inte stämmer. Men tills man vet att de stämmer eller inte så är det imponerande att det är mycket protein och fiber med lite kolhydrater och ändå få till en god bar.

Näringsämnen, Näringsvärden per bar
Näringsämne: Näringsvärde/bar (60 g)
Kalorier  190 kCal
Protein  20 g
Kolhydrater
 varav sockerarter
5 g
1  g
Kostfiber 19 g
 Erytritol 2 g
Fett 6 g

111111111

Glutenfri spaghetti bolognese

Igår testade jag glutenfri spaghetti för första gången och jag blev glatt överraskad. Det var riktigt gott och kanske till och med godare än vanlig spaghetti. tillsammans med 350g nötfärs, krossade tomater, lite kryddor och parmesan blev det en oslagbar middag.

Som jag nämnt tidigare så förespråkar jag en gluten och laktosfri kost. Innan jag läste på om gluten så trodde jag att det inte var något speciellt som gjorde att magen gjorde lite ont och blev uppblåst när man exempelvis åt pasta. Känner du igen den symptomen bör du ta bort gluten direkt.Gluten finns i vete, korn och råg och har en tarmskadande funktion. Detta påverkar tunntarmen och skapar små inflammationer som läks, olika bra hos olika personer. Så har du ätit mycket bröd, pasta och mjöl i ditt liv eller har en känslig mage så är gluten inte bra för dig. Trötthet var något jag kände av efter jag ätit ett stort mål med ex pasta, istället för bli pigg och mätt av mat så blev jag liggandes på soffan med magont och uppblåst mage, helt ovärt! Det är en av anledningarna till att jag äter helt glutenfritt idag och tar bara bra kolhydratkällor som frukt, bär, potatis, havre, bovete, råris mm som är naturligt glutenfria.

Fördelarna med detta känner jag är dels mår bättre och slipper dessa besvär som kunde uppstå innan.

Så testa det och märk själv!

marcus mm3

Kommentarer

kommentarer

Marcus Elsberg

Posts Facebook Google+

Marcus Elsberg här, en 22åring bosatt i Karlskrona. Tränat hela mitt liv och varit aktiv inom Hockey och fotboll men nu endast gym. Jag kommer att göra tävlingsdebut på Decembercupen 2014 i klassen Men's Physique, tävlar för Team MMsports. Följ min resa här! Driver även bloggen: hmfitness.org