Träning på utegym, helgen i Götet och nysatsning

10 juni, 2013
10 juni, 2013

Hej hej halloj!

Jag måste börja inlägget med att lägga upp denna video när jag ska köra raka marklyft på utegymmet och ett helt gäng barn kommer på att de kan vara med och ”hjälpa till”, haha! De är bara för roliga! 🙂

Jag älskar förresten vårt ”nya” utegym (nytt för mig eftersom det byggdes under tiden jag bodde i en annan stad). Man kan hitta på allt möjligt roligt där, typ välta traktordäck och klättra i rep, hoppa i smådäck, köra chins och dips (det finns en riktig dipsställning, yay) och kasta runt med stockar och stenar. Det finns även ett ”jättenät” som man kan klättra runt i och det är ju bra för någon som behöver öva smidighet på ett roligt sätt (läs: jag). Det blir en del utomhusträning nu och jag känner att jag behöver köra lite andra övningar och fokusera mer på spänst och rörlighet och inte bara ”bygga muskler”.

Jag och Stefan körde ett cirkelpass denna morgon som såg ut så här:

Uppvärmning i form av lätt jogg till utegymmet, ca 3 km. Därefter 15 st groddhopp (upp för en liten backe), 15 st raka mark, 15 st knäböj, 20 st utfallshopp, 15 st situps  – 4 varv!

Det tog oss 32 minuter, haha! My god vad jag känner mig otränad just nu (märkligt nog, jag tycker att jag borde känna mig i superform men det finns så mycket jag vill förbättra såsom flås och ökad mjölksyratröskel…men det kommer. Skam den som ger sig!)! Vi avslutade passet med att stå i plankan 4 minuter. Sen var det nedvarvning och promenad till matbutiken för att handla.

Helgen har varit grym för övrigt. Jag och Stefan åkte till Göteborg på lördag morgon eftersom vi skulle fira en kompis till mig som fyllt 30. Egentligen var festen i Landvetter men vi tog en liten sväng förbi Götet och passade på att köra ett crossfitpass med bästa teamkamraten Andreas Breitfeld. Han fick knepa ihop ett lättare pass (tyckte han) för att inte avskräcka oss helt.

10 st burpees med upphopp på box

12 st chins

14 st hantelsnatches (7 på varje arm)

16 st armhävningar

avsluta med att dra en svintung släde med 10 kg extra vikt på ner för en lång korridor (denna var inte rolig någonstans, bendödaren nr 1)

4 VARV (under tidspress och en skrikande Andreas som hejade på)!!!!

Men fy fan säger jag bara! Vi var typ gråtfärdiga på sista varvet, mjöksyran dödade benen och Stefan fick sprängande huvudvärk! Men lustigt nog triggades vi båda av det och tyckte det var sjukt kul! 25 minuter tror jag vi gjorde våra 4 varv på. Vi avslutade med två tabata intervaller (airsquats samt någon slags cykel med handtag på som blev tyngre ju mer man körde på) och sen var vi SLUT! Ner med ridån! Ganska skön känsla ändå när man känner att man verkligen gett allt man har.

Jag har känt ganska länge att jag behöver ha en nytändning i träningen. Allt har känts ganska tungt på sista tiden och motivationen har kommit och gått. Till råga på allt så har jag råkat ut för någon slags överbelastning i muskelfästet som vrider armbågsleden (tror jag det var?). Förmodligen har jag låst armbågen för hårt när jag kört dips men jag är inte säker. Det började göra ont för ca 2 veckor sedan, som en molande värk på insidan om armbågen. Jag har inte kört dips alls nu och undvikit alla rörelser som gjort ont men det har ändå inte släppt. Jag har varit hos naprapat, kört massa alternativa övningar med varierat grepp, masserat, tänjt, kört tigerbalsam och liniment men det gör fortfarande ont så fort jag vrider armbågen det minsta. Inte någon höjdare nu innan SM, bläää! Jag fortsätter vila, kör ben och övningar som inte böjer armbågen så mycket.

Anyway! Festen i Landvetter var grymt rolig. Bästa vännen Frida som jag läste med på dietistprogrammet hade ordnat en jättefin tillställning, massa trevliga människor, roliga lekar, massa mat (ja jag åt smörgåstårta, TVÅ portioner, och smulpaj med vaniljsås, TVÅ portioner…sen hade jag fett ont i magen, haha! Nä smörgåstårta var lite väl flottigt för mig, ingen höjdare alls för magen eller dieten, men vem vill sitta med en tråkig matlåda på fest…nä, inte jag i alla fall. Man får prioritera vad som känns viktigast för en såklart…vilket för mig skulle ha varit att nöja mig med en mindre portion såklart, yeye! Inget mer sånt utsvävande nu.).

Jag och en vän gav Frida en upplevelsepresent som hon fick i denna fina ask som jag knåpat ihop. 🙂

Dagen efter åkte jag och Stefan, tillsammans med ett annat par, spontant till Liseberg! När man ändå är i närheten så får man passa på. 🙂

Jag kände mig som ett barn på nytt igen! Åh vad roligt! Jag var helt slut efteråt, det fanns inget adrenalin kvar i kroppen, binjuremärgen var helt urvriden efter alla berg- och dalbanor, haha. Jag somnade på typ 2 sekunder när vi väl var hemma i Kalmar.

Nu är det bara 53 dagar kvar till SM och jag känner att det är dags att lägga i en högre växel och ”make every day count”. Nysatsning och nytändning. Det blir lite mer intensiv träning i form av intervaller och jag ska sluta äta smörgåstårta, haha! Nä men skämt åsido så jag har verkligen inte haft lust att lägga så mycket fokus på diet (även om jag vet att den står för typ 70 % av resultatet, så det är ju dumt av mig). Jag känner dock att det är skönast att ha en avslappnad attityd till maten, slippa räkna, väga och tänka så mycket och den attityden har jag tänkt fortsätta med, det är min grej liksom…men jag inser att om jag ska hinna ta mig i form och känna mig presentabel på scen så måste jag göra det med viss modifikation.

Så spark i baken på mig nu då! Ha en underbar kväll! 🙂

Elinor Medhammar

Posts Google+