Crossfit

3 mars, 2013
3 mars, 2013

Janni (som också tävlade i AF på DC) smsade mig i veckan och frågade om jag ville köra ett ”pröva på” pass på Crossfit Gripen här i Malmö! Självklart! Åh vad kul, en utmaning! Precis vad jag behöver nu.

Med skräckblandad förtjusning åkte vi dit! Varken jag eller Janni känner att vi är i vårt livs form precis. Jag minns inte när jag tränade något riktigt högintensivt senaste. Det är sånt som jag vet att jag borde göra men som jag alltid drar mig för och kommer med ursäkter för att skjuta på (typ som rodden inför AF, den körde jag max 5 gånger *host*)

Instruktören gick igenom vad crossfit var, teknik och upplägg. Passet vi fick köra var väldigt basic.

5 armhävningar, 10 boxjumps (40 cm höjd) samt 15 kettlebell svings (jag hade 12 kg).

Så många omgångar så möjligt på 15 minuter!

Usch och fy vilken mjölksyra! Men vilken kick, härligt jobbig träning rätt och slätt! Jag fixade 10 varv vilket förmodligen suger, haha! :-) …Ähhh, man ska inte vara för hård mot själv! Det var roligt och det är det viktigaste. Dock fattar jag inte varför Crossfit måste vara så dyrt? Jag hade gärna kört några pass i veckan för att variera mig men det funkar inte att betala för både vanligt gymkort och för Crossfit! I och för sig kanske man kan betala per gång och inte behöva binda upp sig! Tål att tänkas på.

Glada men trötta tjejer som inser att konditionsträning borde prioriteras högre framöver! :-)

 

kommentarer, 1 592 Visningar

Elinor Medhammar

Posts Google+