Matlådor

27 februari, 2013
27 februari, 2013

Dagens matlåda. Köttgryta med chili och blackeyebönor. Till det kikärtor, gröna ärtor, broccoli och avokado. Jag åt även två knäckebröd till. :-)

Måste slå ett slag för baljväxter. Riktiga små hälsobomber! Billigt och extremt näringsrikt. Jag köper torkade som läggs i blöt över natten och kokar sedan själv, då får jag riktigt stora mängder bönor som jag fryser in i portionspåsar. Enkelt att ta fram och använda i grytor och sallader.

Och så morgondagens matlåda. Kyckling med aubergine i kokosmjölk och röd curry. Även här har jag kastat med blackeyebönor. Till det kokt potatis och wokgrönsaker.

Gjorde en stor sats så det räcker till fler portioner! Ofta försöker jag frysa in mat som blir över så jag alltid har ”krismat” hemma när jag är hungrig och inte orkar laga nått. Planering är A och O när det gäller kosten men ibland slarvar även jag såklart! Det viktigaste är att helheten blir bra och att man inte fastnar och hakar upp sig på detaljer i kosten.

Ha en fin kväll! :-)

kommentarer, 126 Visningar

Elinor Medhammar

Posts Google+