Seminarium med herr Graneheim

18 november, 2012
18 november, 2012

I lördags fick jag äran att vara med på Anders Graneheims seminarium på Hörby Atletklubb! Väldigt trevligt och inspirerande!

Anders föreläste om olika framgångsfaktorer för att nå ett önskat mål där bl.a. vision, kunskap, motivation, resurser och handlingsplan togs upp. Han gick även igenom lite grundläggande anatomi såsom hur olika muskelfibertyper fungerar. Sedan diskuterades olika träningsprinciper och upplägg. Anders tog upp ett uttryck som jag gillar:  att ” gymsurfa” =  att träna på känsla. Man ställer en daglig diagnos över sin kapacitet och anpassar sin träning därefter. Det är i princip så jag tränar. Det kanske låter ostrukturerat men för min del känns det mest logiskt att träna efter sin dagsform. Är jag utvilad, glad, ätit bra och sugen på att träna så kör jag ett tungt pass med färre reps och en större muskelgrupp (ex ben). Är jag trött och oinspirerad så vilar jag från gymmet eller så kör jag ett lätt pass och försöker få pump och kontakt.

Som sagt, väldigt roligt och kul att få vara med på detta seminarium. Tack Hörby Atletklubb och Anders Graneheim!

I torsdags kväll kände jag mig lite hängig och halsen var lite svullen så det fick bli vilodag i fredags. Jag tar det säkra före det osäkra just nu. Min största rädsla är att bli sjuk eller skada mig precis innan tävlingen…jag orkar inte med den karusellen ett år till, då blir jag knäpp! Så i helgen har jag ”gymsurfat” och kört väldigt lugnt. Halsen har klarat sig och svullnaden är borta så faran är över. På måndag tror jag att jag är redo för tyngre träning igen.

Jag fortsätter att köra på hela nästa vecka som blir sista tunga veckan…därefter är det tävlingsveckan (jizzus det är snart det!) och då får jag ta det lugnare. Teknikträna chins/dips/rodd samt ladda upp fysiskt och mentalt.

Formen sitter där den ska, det är mest vätska som ska bort nu hoppas jag!

Antar att många på diet äter mycket grönsaker för att hålla sig mätta nu (eller jag gör det i alla fall). Ett tips för att variera grönsaksintaget är att göra en ratatouille av sina favoritgrönsaker. I den klassiska varianten ingår det paprika, lök, aubergine, zucchini, tomat och vitlök som fräses ihop och kokar sedan samman med krossade tomater och kryddor. Jag hade ingen zucchini hemma men slängde i lite morot och strimlad vitkål som fick koka med. Kryddning som jag tycker är god är: grönsaksbuljong + någon msk rödvinsvinäger, chili, cayennepeppar, timjan, rosmarin och någon tsk socker för att ta bort tomaternas strävhet. Äts som tillbehör till kött eller kyckling! Gott!

Nu är det dags för sängen och ladda inför ny jobbvecka! Ha det fint! :-)

kommentarer, 266 Visningar

Elinor Medhammar

Posts Google+