Lose control

15 november, 2012
15 november, 2012

Verksamhetsmöte hela dagen på jobbet och vi blev bjudna på lunch. Ingen aning vad det skulle bli…Hur många av er andra dietande hade vågat chansa och hoppas på att det skulle bli nått nyttigt, våga släppa kontrollen? 16 dagar kvar! Mja…jag har ju sagt att jag ska äta samma mat som alla andra och försöka att leva så normalt så möjligt så jag chansar!

Blev surdegsmacka på förmiddagen och till lunch blev det en helt UNDERBAR gryta från Spoonery – Chili på högrev med koriander och syrad grädde (+ en skiva bröd till som inte kom med på bild)! Japp! Den satt fint!

Min matfilosofi skiljer sig ganska mycket från andra dietande tror jag. Det ska vara enkelt, gott och framför allt hållbart. Man kan äta ”vanlig mat” och komma i bra form och jag tror många skulle må bättre på sin diet av mer variation. Men jag kan bara tala för mig själv och hur jag fungerar.

Jag tror på att ha en avslappnad attityd och inte så mycket förbud – förbud skapar mer kaos än de hjälper enligt mig. När jag är sugen på nått brukar jag tänka  – Jag FÅR men VILL jag verkligen äta det där, är det verkligen värt det?…sen försöker jag fokusera mina tankar på annat. Tycker verkligen detta tankesätt hjälper.

Sen kanske jag är en tråkig dietist som tycker att man ”kan äta allt men inte alltid” och att tallriksmodellen inte är så dum ändå (oj oj så klyschigt!). Inte direkt sådana påståenden som skapar rubriker i tidningarna, helst ska man vara lite mer trendig än så…Men ju mer man utesluter och ger sig själv förbud desto mer ansträngt förhållande får man till mat (eller jag ska inte säga ”man” utan JAG får det i alla fall). Sen är vi alla individer och det finns inte ett sätt som är det rätta för alla, helt klart. I mitt ”mattänk” fokuserar jag på så mättande livsmedel så möjligt, mycket grönsaker, rotfrukter och bra proteinkällor och att ”planera i förväg” och se till att man aldrig står där panikhungrig.

Regelbundenhet, variation och lagom portionsstorlekar (inte hungrig men inte proppmätt)! Detta är enligt mig grunden i en hälsosam diet. Sen är jag självklart öppen för nya idéer och teorier och förstår att det som funkar för mig kanske inte funkar för en annan.

Nog om detta! Idag blev det poseringsträning och T-walksträning i Lund med ”gänget” som ska tävla på DC. Jag och Janni körde även lite AF-träning med chins, lite extra ryggövningar och avslutade med rodd. Kul! Var så himla trött efter jobbet och trodde det skulle bli ett skitpass men jag fick energi och kunde tagga till ändå.

Nu är det snart läggdax för mig men innan dess är det ”Hela Sverige Bakar” på Tv. Laddar med keso + lite vaniljkasein så man kan kolla på hela programmet utan hetssug, haha! Ha en underbar kväll! 🙂

Elinor Medhammar

Posts Google+