Hej frukost!

15 juli, 2012
15 juli, 2012

Jordgubbs- och nektarinsmoothie!

Lite mjölk, kvarg, frukt/bär, Body Science Vassle protein och kokos.

Två stora glas blev det. Perfekt uppladdning inför ett löppass. Smoothie lägger sig skönt i magen och inte som en stor klump.

La mig i sängen sen igen och läste en bra bok. Ingen stress. Inga måsten. Inga krav. Bara vara här och nu!

Nej jag måste inte städa hela lägenheten idag, nej jag måste inte tvätta, nej jag måste inte ha dålig samvete för att jag inte hinner/orkar umgås med allt och alla och nej jag måste inte läsa någon klyftig vetenskaplig artikel. Jag MÅSTE inget! Eller jo, jag måste ta bättre hand om mig själv och prioritera vad som är viktigt här i livet. 

Två timmar senare kände jag mig redo att gå och ut och sträcka på benen. Milen under en timme var målet. Jag blev förvånad över hur lätt det kändes när jag sprang, var ju ändå några veckor sedan sist. Som om jag hade joggingskor med ”studsfunktion” som gjorde att jag nästan svävade fram. Sprang som en tok…i typ 6 km. Sen kom den där väggen! Den där påminnelsen om att ”Nej Elinor, så bra kondis har du ännu inte”…men envis som en åsna är man. Så jag kämpade mig igenom tröttheten, med dimsyn och ben som for lite överallt. Med rinnande ögon och ett skosnöre som jag inte orkade knyta sprang jag den sista biten. Uppförsbackar och motvind. Illamående och andnöd.

10 km. Sluttid 56 min!

Så jävla glad! Förbättring med 3,5 min sedan sist och då sprang jag ändå på löpband utan alla dessa förbannade backar i Karlshamn.

Känner mig världsbäst nu! Ja nästan vältränad faktiskt!

Låg och gottade mig i gräset en lång stund efteråt. Som meditation för både kropp och själ. Andas. Lyssna på vinden och fåglarna. Tills jag kom på att jag höll på att dö hunger-döden.

Kyckling med blomkålsmos från gårdagen satt fint. Nu ska jag återvända till att göra absolut ingenting! Ladda batterierna helt enkelt och ha en riktig slappardag!

Ha det skönt allihopa och ta hand om er!

Elinor Medhammar

Posts Google+