Här kommer födelsedagsmenyn då!
Kyckling Satay med jordnötssås (ca 8 spett)
1 kg kyckling, tärnad
4 vitlöksklyftor, pressade
4 cm färsk ingefära, finriven
2 msk soja
2 msk limesaft
4 tsk sesamsolja (vi körde på rapsolja, funkade bra det med!)
2 tsk gurkmeja
1 tsk chilipulver
2 tsk koriander
Blanda alla ingredienser till en marinad, låt kycklingen ligga minst 2 h (gärna till nästa dag). Trä på spett (tänk på att blötlägga träspetten ca 30 min) och sen på grillen/ugn på grillelement (högsta läge) ca 5 min tills de fått fin färg (vänd ofta). Servera med jordnötssås! Sjuuuukt gott!
Jordnötssås
1 burk kokosmjölk
8 msk jordnötssmör (med bitar i ”crunchy”)
1/2 liten lök, riven
2 tsk socker
1/2-1 tsk chilipulver
2 msk soja
Blanda alla ingredienser och koka upp under omrörning.
Nyttig hallonsmulpaj med mangoglass (recept inspirerat av BODY maj 2010)
Mangoglass
Ingredienser
250 g frysta mangokuber
200 g lättkesella
1 dl Milda Minimat
1 tsk sötningsmedel
1 tsk vaniljsocker
Mixa samman samtliga ingredienser till glassen i en mixer eller matberedare tills allt blandats till en jämn massa. Bred ut glassmassan i en plastlåda med lock och ställ i frysen medan du gör pajen.
Paj
500 g hallon
150 g lättkesella
2,5 dl fiberhavregryn
1 dl grahamsmjöl
1,5 dl sötningsströ
1 msk potatismjöl
Knåda samman lättkesella, havregryn, mjöl och sötningsströ. Bred ut hallonen i en ugns- eller pajform och strö potatismjöl över. Smula kesellamassan över hallonen. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter på 200°, tills smuldegen fått en gyllenbrun färg.
Ta ut glassmassan ur frysen och rör om med en sked så att den får en jämnt frusen konsistens. Servera med pajen! Gottigottgott!