Recept på den vinnande menyn

23 april, 2012
23 april, 2012

Här kommer födelsedagsmenyn då!

Kyckling Satay med jordnötssås (ca 8 spett)

1 kg kyckling, tärnad

4 vitlöksklyftor, pressade

4 cm färsk ingefära, finriven

2 msk soja

2 msk limesaft

4 tsk sesamsolja (vi körde på rapsolja, funkade bra det med!)

2 tsk gurkmeja

1 tsk chilipulver

2 tsk koriander

Blanda alla ingredienser till en marinad, låt kycklingen ligga minst 2 h (gärna till nästa dag). Trä på spett (tänk på att blötlägga träspetten ca 30 min) och sen på grillen/ugn på grillelement (högsta läge) ca 5 min tills de fått fin färg (vänd ofta). Servera med jordnötssås! Sjuuuukt gott!

Jordnötssås

1 burk kokosmjölk

8 msk jordnötssmör (med bitar i ”crunchy”)

1/2 liten lök, riven

2 tsk socker

1/2-1 tsk chilipulver

2 msk soja

Blanda alla ingredienser och koka upp under omrörning.

 

Nyttig hallonsmulpaj med mangoglass (recept inspirerat av BODY maj 2010)

Mangoglass

Ingredienser

250 g frysta mangokuber
200 g lättkesella
1 dl Milda Minimat
1 tsk sötningsmedel
1 tsk vaniljsocker

Mixa samman samtliga ingredienser till glassen i en mixer eller matberedare tills allt blandats till en jämn massa. Bred ut glassmassan i en plastlåda med lock och ställ i frysen medan du gör pajen.

Paj

500 g hallon
150 g lättkesella
2,5 dl fiberhavregryn
1 dl grahamsmjöl
1,5 dl sötningsströ
1 msk potatismjöl

Knåda samman lättkesella, havregryn, mjöl och sötningsströ. Bred ut hallonen i en ugns- eller pajform och strö potatismjöl över. Smula kesellamassan över hallonen. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter på 200°, tills smuldegen fått en gyllenbrun färg.

Ta ut glassmassan ur frysen och rör om med en sked så att den får en jämnt frusen konsistens. Servera med pajen! Gottigottgott!

 


 

Elinor Medhammar

Posts Google+