Run like the wind

22 april, 2012
22 april, 2012

Or maybe not! Känner som en stor klump! Vet inte hur Stefan lyckades övertala mig att gå ut och springa dagen efter ett benpass!

Ready, set, GO!

12 km totalt: 8 km jogg + 2 km slöjogg + 2 km gåjogg! Men till försvar så var det grymt många branta uppförsbackar och mitt glykogenförråd i benen var nog inte helt återställt för benen krampade när jag försökte trycka på och blev helt stumma efteråt (= pingvinlöpning). Vi skulle bara jogga 8 km men det var en helt ny runda så vi virrade bort oss lite och fick istället 4 bonuskilometer.

Stefan filmade mig mot slutet och där ser man hur trött och förvirrad jag är, haha! Men va fasiken! Jag kämpade trots att mina ben bara skrek STANNA! Och det måste vara värt nått! 🙂

Jag kände mig sjukt slö efteråt och sen kom nysningarna! Tror nog tyvärr jag åkt på en liten förkylning så idag blev det totalvila (förutom en lugn promenad).

Blev lite mys hemma med god mat! Dagens matlagning: Het laxwookpanna!

Ingredienser

500 g lax

1 purjolök

250 g champinjoner

2 msk olivolja

4 vitlöksklyftor

1-2 msk färsk riven ingefära

1/2 dl soja

1/2 påse wookgrönsaker

Chilipulver/chiliflakes

evt lite lime/citron

Skär laxen i kuber. Skölj och strimla purjolök och skriva champinjoner. Hetta upp oljan i en wookpanna, fräs vitlök + ingefära, lägg i laxen några minuter. Ta upp laxen och lägg istället i wookgrönsaker + champinjoner + purjolök tills det blir riktigt varmt. Smaka av med soja, chili och evt lime. Rör försiktigt ner laxen så den inte blir mosig! Bon apetit!

Serverades med äggpasta istället för äggnudlar. Funkade lika bra! Garnera med sesamfrön. Maten ser lite mörk ut p.g.a sojan men det kan man justera efter smak och tycke!

Dagens fynd förresten! Varmrökt lax på Citygross för 69 kg kilot! JA TACK! Har jag sagt att jag älskar lax! 🙂

Nu dags att förbereda för ytterligare en jobbvecka! Ha en underbar kväll!

Elinor Medhammar

Posts Google+