Recept på denna supersmarriga tacopaj som intogs i helgen
Pajdeg
1 dl grahamsmjöl
1,5 dl vetemjöl
125 g kvarg
1/2 dl olivolja
2 msk vatten
1 krm salt
Knåda samman alla ingredienser till en smidig deg. Låt vila i kylen ca 30 min. Tryck ut i pajform och förgrädda i ugn 10 min, 200°.
Här kommer ett litet tips för er som tycker det tar emot att köpa färdig kryddblandning med tillsatser: egen tacokrydda! Den är supergod och funkar kanonbra!
Tacokrydda
2 msk chilipeppar
1,5 msk vitlökspulver
1 msk chilipulver
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 tsk oregano
1/2 msk svartpeppar
1 msk socker/sötströ
Blanda ihop alla ingredienser. Klart!
Pajfyllning
500 g nötfärs
200 g kvarg
tacosås efter smak
1/2 lök
1/2 paprika
svarta oliver
2 dl riven ost, 10 %
Stek köttfärs i tacokrydda efter smak. Häll i det förgräddade pajskalet. Blanda kvarg och tacosås, bred över köttfärsen. Hacka lök, paprika och oliver grovt, strö över kvargen. Toppa med riven ost. In i ugnen ca 25 min. Bon apetit!