Steg 2 taget…

25 januari, 2012
25 januari, 2012

Specialisten!

Eller ja, jag fick ingen färdig specialist utan en läkare som gör sin specialistutbildning! Men han var jätteduktig och lyssnade så nu har jag fått ett bättre intryck av sjukvården i Karlshamn. Jag ringde och beklagade mig för öron-näsa-hals kliniken i måndags och lyckades få en tid samma dag! Flyt!

Så nu är jag undersökt ordentligt med en liten kamera genom näsa ner i svalget! Och man kan tydligt se att min hals är röd och irriterad men detta är inte en indikation för borttagande av halsmandlar. Tydligen inte heller enbart röda och svullna halsmandlar utan man ska ha x antal dokumenterade antibiotikabehandlade halsflusser…vilket jag inte har eftersom man hela tiden konstaterar virusinfektion vilket antibiotika inte biter på.

Men det finns ett litet hopp! Om specialisten anser att det finns tillräcklig grund för att halsmandlarna orsakar rejält med problem utan halsflusser så kan man få ta bort dem ändå. Men man vill ju verkligen vara säker på att det faktiskt är halsmandlarna som orsakar svullnad och smärta och inte annat, ex allergi, torra slemhinnor o.s.v så man vill  utreda mig ordentligt. Vilket jag också vill såklart! Vore ju jobbigt att operera bort mandlarna för att sedan inse att bekymret ligger någon annanstans.

Så nu ska jag tydligen träna mig sjuk! Köra ett riktigt tungt pass och om jag blir dålig ska jag få ett akutbesök dagen efter där man ska mäta svullnaden och ta ställning till operation eller vidare utredning. Så så är läget! Jag är nöjd med denna bedömning och glad att bli bemött och tagen på allvar! Bara man hittar felet så jag vet vad jag kan göra åt det blir jag glad!

kommentarer, 129 Visningar

Elinor Medhammar

Posts Google+