Kriget mot immunförvaret fortsätter

20 januari, 2012
20 januari, 2012

Underbara fredag! Idag har jobbat på rehabavdelningen med strokepatienter större delen av dan och sedan har jag försökt förbereda mig lite inför nästa vecka då alla årskontroller för barn med diabetes börjar.  Cirka en dag i veckan har jag alltså vuxenpatienter och resterande fyra dagar ägnas åt barn. Ett väldigt omväxlande och roligt jobb måste jag säga!

Jag blev tipsad av en kollega att pröva Semper magdroppar för att boosta mitt immunförvar. Funkar för både små barn och för vuxna. Det ska finnas en studie som visar på minskat antal sjukdomstillfällen och förkylningar vid användning av magdropparna men jag har inte hunnit kolla upp och granska detta själv. Magdropparna innehåller s.k. probiotika (levande bakteriekultur) som påverkar tarmens bakterieflora i positiv riktning. Eftersom 70 -80 % av vårt immunförsvar finns i mag-tarmkanalen kan det vara värt att prova. I kriget mot immunförvaret är alla medel tillåtna och just nu testar jag allt och lite till! Återkommer om jag märker någon skillnad om några veckor. Om inte så kanske magen blir glad i alla fall!

Igår började jag även jobba extra som styrketräningsinstruktör på Motiva. Tycker verkligen det är superroligt att pusha människor och hjälpa dem hitta glädje i sin träning.  Jag började gå brevid Anna, en superhärlig instruktör, för att se hur hon jobbar. Därefter fick jag hålla i egna instruktioner och Anna gå bredvid mig. Väldigt givande och roligt. Jag fick en massa fina lovord som jag blev otroligt glad för! Suger åt mig av allt som ger mig positiv energi just nu!

Min egna träning går inget vidare tyvärr. Jag har lyckats köra 3 ”mormors-pass” (pensionärstempo) utan halsont. Just nu har jag tänket ”bättre lite än inget alls” eftersom det inte funkar att köra tungt. Körde mitt första gruppträningspass igår på evigheter, bodybalance. Jag fick nästan kramp i benen av benlåten så jag antar att benstyrkan har dalat ner ganska så rejält. :-( Men det var underbart att bara få sträcka ut, fokusera på andningen och slappna av. Precis sånt jag behöver just nu!

 

kommentarer, 189 Visningar

Elinor Medhammar

Posts Google+