Krafttag

20 december, 2011
20 december, 2011

Snart nytt år, nytt jobb, ny stad, ny lägenhet, ny blogg och nytt team! Mycket som är nytt just nu! Känns fantastiskt bra! Ni som följt min förra blogg (www.ironsport.se/elinor/) vet att min tävlingssatsning under året inte riktigt blev som förväntad! Det hela började i mars med ett diskbråck i nacken som krävde nästan tre månaders rehabilitering innan jag var på fötter igen! I samma veva blev jag erbjuden en plats som en av åtta deltagare i årets Talangjakt, en fantastisk möjlighet för alla som drömmer om att någon dag tävla inom Fitness/Bodybuilding.  Jag fick underbar coachhjälp av Eddie Bergkvist som med stor kunskap om skador och rehabträning kunde ge mig övningar jag klarade av trots viss problematik med domningar i fingrar och smärta i axelpartiet. Träningen började rulla på och hoppet om att kunna tävla i år tändes.

I slutet av augusti insjuknade jag i en virusinfektion så kraftig att jag inte förmådda att stå på benen utan att de vek sig! Halsen var totalt genomsvullen och jag hade svårigheter att svälja och äta ordentligt. Det krävdes tre läkarbersök och ett akutbesök till sjukhuset innan jag lyckade övertyga läkaren att ta ett körtelfeberprov som givetvis visade sig positivt. Då hade jag inte kunnat träna överhuvudtaget på över sex veckor och insåg att en tävlingssatsning inte var möjlig. Det skulle dröja ytterligare två långa månader innan jag kunde börja med lättare form av träning. Så nu står jag här idag fyra månader senare och försöker sakta bygga upp det jag förlorat under det gångna året! Men allt har definitivt inte varit förgäves. Jag har funnit nya vänner, skapat kontakter, fått en inblick i den speciella värld som Fitness/Byggning innebär och blivit mycket klokare. Så nu tar jag nya krafttag.

Drömmen om att tävla är starkare än någonsin. Motivationen och viljestyrkan finns där. Det enda som saknas är tålamod. Jag har svårt att förstå att jag varit skadad och sjuk i över ett halvår och vill gärna komma tillbaka till den nivå jag legat på innan, även om jag inser att detta inte är möjligt just nu. Men definitivt inom en snar framtid. Planen är givetvis att tävla under år 2012, när och i vad är inte bestämt ännu.

Nu påbörjar jag ett nytt kapitel och blickar framåt. Bloggen kommer framförallt handla om min träning och tävlingssatsning men även allmänt om mitt liv, mitt intresse för kost och mitt nya jobb som barndietist.

Varmt välkomna att följa mig!

kommentarer, 128 Visningar

Elinor Medhammar

Posts Google+