SM i Athletic Fitness del I

14 september, 2014
14 september, 2014

Beslutet om att köra SM kom i samband med att jag anmälde mig till SM i Bänkpress i slutet på maj månad. Jag tänkte att eftersom jag ändå skulle dra ner mig till tävlingsvikt -63 i bänken till den 6 juli så kunde jag ju ”bara” fortsätta dieten två månader till och vara klar för SM som skulle gå den 6 sept.

Efter SM i bänk gav jag mig själv lite andrum i dieten (hade behov av att smälta min besvikelse också..) och gasade på igen ungefär en vecka senare med både maten och träningen. Dock har jag en något oberäknelig kropp sedan jag krossade mina diskar och ibland spelar den mig spratt TROTS att jag gör alla förberedelser och efterberedelser rätt.. Två veckor innan anmälningstiden gick ut för SM i AF (8aug) så vaknar jag med en enorm smärta i ryggen och ett felplacerat bäcken efter en slitsam WOD kvällen före. Under passet kändes allt bra, men under natten hade kroppen ändrat åsikt..

Piss!

Vilade från träning och gick endast flera korta promenader i några dagar, försökte stretcha, var hos kiropraktor och knäckte samt fick djupgående massage. Såg SM blekna allt mer men ville inte riktigt släppa taget än. Så två dagar innan den 8 aug provade jag att jogga sakta på slingan, funkar inte stötarna på ryggen av en enkel jogg så funkar definitivt inga hopp från hinderbanan på SM heller. Det kändes inte bra att jogga, men det kändes TILLRÄCKLIGT bra och två dagar senare gav jag mig fasiken på att kämpa vidare och anmälde mig till tävlingen!

Eftersom jag inte vågat hoppas för mycket så hade jag inte ordnat med backstage-coach, resesällskap eller ens funderat över upplägget inför de sista veckorna..haha.. men jag har en fantastisk tur i livet, så på bara tre dagar blev jag erbjuden skjuts av Helen som ändå skulle åka upp på tävlingen, världens bästa Joey ville dela mitt hotellrum och Jusse som gäääärna ville följa med och hänga backstage med mig 🙂 Så lycklig man kan bli när allt bara faller på plats!!

En gång i veckan från anmälan fram till tävlingen har jag varit på återbesök hos kiropraktorn som hållit min kropp ”innanför ramarna”, och varje dag har jag följt ett 45minuters program med stretch, triggerpunkter och rörlighetsträning. (Erkänner att de flesta passen blev kortare ändå 😉 ) Jag valde att gå fullt ut i träningen för att hinna tappa så mycket fett som möjligt också och har varvat crossfit, rena styrkepass och intervaller i princip varje dag. Slitsamt men underbart roligt och inte en enda gång har jag tappat gnistan!

Förberedelserna inför denna tävlingen är de genuint roligaste och tuffaste jag nånsin valt att göra, men jag har längtat varje dag <3

IMG_20140820_204526

 

IMG_20140801_194700

 

IMG_20140816_113933

Kommentarer

kommentarer

Desire

Posts Google+