SM-kval Fitness Five

11 juni, 2012
11 juni, 2012

Ännu en vecka har tjoat iväg och jag har hunnit massor och ändå ingenting 🙂

Jag är nyss hemkommen från en timmes massage och sitter insmörjd i liniment från topp till tå.. Satan det gör ont. Rumpan och ländryggen värst såklart, men det hade även hunnit gå upp i resten av ryggen eftersom det gått en vecka med smärta. Imorgon tas beslutet om en ny justering av bäckenet, allt beroende på hur massagen lyckats eller ej. Redan i förra inlägget var planen att jag skulle komma iväg till kiropraktor, men eftersom det var helt omöjligt att få till en tid innan onsdagen så vågade jag inte innan tävlingen som var i lördags.. För nära inpå kan göra mer skada än nytta- av erfarenhet!

Veckans träning har haft fokus mot fitness five (så dags nu då.. 😉 ) och jag har tillsammans med en av mina klienter och adepter inför tävlingen gått igenom teknik och utförande och även kört igenom på tävlingsvikter. Första gången jag provade tävlingsvikt i knäböj var för ett par veckor sedan, och i och med smärtan som varit det senaste så har jag inte vågat det igen utan väntade tills tävlingsdagen.

Så hur gick det då?

Det var en fantastiskt rolig dag, med strålande sol (jmfr andra städer där det har ösregnat, stackare) Stämningen var på topp, nervositeten bland alla deltagare likaså och musiken pumpade högt ur högtalarna non-stop!

Först ut var bänkpressen där jag lyckades ligga på gränsen till 37,5kg vilket jag tackar för!! Väl värt tömningen dagarna innan!! Dock ändå tyngst i startfältet bland tjejerna vilket passar mig. Jag jagar hellre.. Fick upp 37 godkända repetitioner och det är mer än jag gjort på träning. Bra!

Bicepscurlen fick jag tjockis-curla 20kg men fick in ett skönt flyt och jag slapp pump (som annars tröttar mig ganska tidigt) fram till runt 25-30 reps då jag fick börja smygpausa. Höll lite väl länge den ena vilan vilket resulterade i att tiden hann rinna ut och mina två sista reps låg utanför.. 39 godkända curlar- CHECK!!

Knäböjen var inget förvånande moment. Jag hade som enda mål att göra minst lika många som förra årets tävling (tror det var 12st) utan smärta. Jag gjorde 14st godkända men det kändes inte alls bra. Framförallt kändes mina bortdömda böjar som ett stort slöseri med mitt onda.. Arg på mig själv. Såå.. både bra och dåligt i det momentet.

Chinsen gjorde jag 17st eller 18st med en något uppgiven kropp, och jag fick endast 10 av dem godkända. Jag var bitter ca 3 s. för jag VAR rak i kroppen, men domaren dömer och jag litar på att jag förmodligen gjort något galet 🙂

Sista momentet var dips och jag var hyfsat ”avtänd”.. Gjorde 20st godkända. Det är  den prestation jag är MINST nöjd med på hela dagen.. Jag vet inte varför jag bara tok-låser och sedan inte hittar tillbaka i dipsen..?? Men jag ska försöka ta reda på det 😉

Just nu är jag rankad plats 13 av 44st tjejer, men mycket kan hända den kommande kvaltävlingen, så en finalplats är i dagsläget svårt att bedöma.

Always put a smile on tha face!!

Desire

Posts Google+