En tanke

17 april, 2014
17 april, 2014

Någon har räknat ut antal celler i vår kropp.. ca 50 billioner st. en billion=tusen miljarder.. om jag inte minns fel.. detta är antagligen ett för stort tal för att vi ska kunna uppfatta det,,
Varje cell består av vibrerande energi.
våra tankar är oxå mätbar vibrerande energi,’
var tanke jag tänker har alltså en omedelbar påverkan av samtliga celler inom oss. .. 
alltså: Genom varje tanke jag tänker påverkar jag den jag är…
98 % av atomerna i kroppen byts ut under ett år. vårt skelett förnyas var tredje månad, vår hud är ny och utbytt var fjärde vecka och slemhinnan i magen är utbytt var femte dag.. alltså.. på två år är hela vår kropp ny..
Jag är inte samma människa som jag var igår.. !? Fysiskt..
Psykiskt då? det väljer vi själva .. eller?
Jag kan egentligen välja att tänka de tankar som är bra för mig.. och medvetet utesluta de tankar som jag mår dåligt av.. lättare sagt än gjort..
Eftersom vi påverkas av varje tanke vi tänker så skapar vi dom vi är genom våra tankar..
Detta skiljer agnarna från vetet ( jag vet vad det uttrycket innebär.. det har Lt Olsson berättat utförligt en gång under en militärövning i skövde ).. de lyckliga från de olyckliga. det jag ville komma till är att ALLA! har mer eller mindre problem i sina liv.. ekonomiskt, familjärt, hälsa, fysisk, vänskapligt, känslomässigt, relaterat till sig själv mm mm
MEN Vissa människor tycks vara lyckliga ändå.. och andra inte.. Det är nödvändigtvis inte de som verkar mest framgångsriika på olika sätt som är lyckligast.. lycka har inte med själva prestationen att göra .. utan hur vi väljer att känna och tänka om prestationen..
Det som har betydelse är hur vi känner oss inombords.
det är lätt att tro att dom ” som har allt” ( enligt vår svenska norm) är såå lyckliga.. men det har inget med omgivningen ,prestationen pengarna eller sällskapet att göra..
Det är hur vi tänker som gör oss lyckliga….
Är man smart så är man tacksam för det man har och är stolt över det..
Vi mår mycket bättre om vi lever i tacksamhet och ser till det vi har isf det vi saknar.. Då kommer vi oxå uppskattad det vi får betydligt mer..
Våra tankar är skapande och dom påverkar oss även fysiskt.. Utbrändhet är ett exempel på det..
Varför springer folk in i väggar och brinner upp??
För att kraven på sig själva är för höga och dom förstår inte att dom duger som dom är och att det viktigaste är att vara en bra medmänniska och leva efter sina egna, personliga åsikter och värderingar..
Jag har brunnit förut…. minst 4 gånger under mitt korta liv.. ( över 30 nu men känner mig ung…)
Jag brinner fortfarande.. men inte längre för att jag sprungit in i någon vägg.. utan jag brinner för det jag gör och det jag har att se fram emot i livet.. och för min FAMILJ!! En tacksamhet jag verkligen känner och gör mig påmind om varje dag.. Och för att min kropp fungerar… jag kan ju själv hitta hundratals små defekter om jag vill men den fungerar utmärkt och tar mig dit jag vill.. får mig att kunna leva mitt liv utan begränsningar.. bara det är något att var tacksam för 🙂
Fundera en stund på allt ni har att vara lyckliga för.. minsta lilla.. tänk på hur många människor ni  inte skulle vilja vara..!? Förstå hur mycket du uppnått i ditt liv som du tycker är självklart.. Det är inte självklart.. Bara du är din unika kombinationen av erfarenheter och kunskap.. 

 IMG_1866

Ulrika Merkel

Posts Google+