Lax, Zuccini, Keso,Tomatkross,Champinjon, Basilika och oregano….

27 oktober, 2011
27 oktober, 2011

Hej Läsare!

Torsdag.. och jag sitter hemma och utövar ”egentid” 🙂 ..

Tända ljus, ”James Morrison” i bakgrunden  ( snart Robinson på Tv), lite tvättpyssel, matlagning och framtidsplanering..

Har blivit bjuden på middag massor av gånger av Gustaf.. och jag har inte bjudit igen en enda gång, vad jag minns.. Slarvigt!!  Så, nu har jag bokat in en liten Dejt hemma hos mig, den enda lediga dagen jag har i kalendern innan jul 🙂 whhii .. vi pratar 3-rätters nu.. med lite vin och mys. .. inte nån onsdagskorv med mos..

Har lite recept i bakhuvudet.. men Gustafs senaste bjudning blir svårslagen.. hmmm.. han  e duktig på mat 🙂 Gillar jag skarpt!

Dagen har varit bra, förhållandevis lugn men välfylld.. inte många ”sitta stilla minuter” sen  kl 05.00 i morse, då vi enligt rutin började med morgonpromenix..

Gymmat Triceps och Vader.

Först dipsintervaller..  varierar en massa under ca 1 min,.. långsamma med fullt sträck/böj, korta, snabba. stannar i olika lägen, lutar kroppen olika.. osv..

Dips med vikt

15 kg x 10 reps 3 set

20 kg x 8 reps 3 set

25 kg x 6 reps 2 set

Smalbänk med kroppsposition enligt ”vanlig bänkpress”, dvs lite brygga.

40 kg x 12 reps 3 set

50 kg x 10 reps 3 set

55 kg x 8 reps 1 set

Kör smalbänk med explosivt tryck i botten, upp till halvt utsträck och sen ner igen.. hoppas det skall öka min styrka och explosiviten i bänken.

Som det är nu är jag stark i nedre botten men i det läget jag ”kopplar om” från bröst till triceps, dvs  nästan på mitten är jag svag, tappar kraft´och tempo som gör att jag får kriga hårt 2-3 cm för att sen lätt få upp stången resten av biten..

(..jaha, där åkte Denice ur Robinson.. grrr. tråkigt!!)

+ 6 set stående/sittande vader

det var gymmet idag ..

Nu har jag just lagat värsta ungkvinnamiddan .. hehe.. kanske inte maten i sig men en ynka liten portion bara och det tar 5 min o göra..

Bulgur och egenknåpat laxrecepti ugn..

hur enkelt som helst. Endast detta behövs :

Tina Laxen och lägg den i en form, krydda med basilika och oregano ( som jag glömde på bilden). skär ner champinjoner och zuccini ( eller vad du vill ha för grönsaker) täck grönsaker och lax med tomatkross och keso. krydda med och in i ugnen .. tada!!

om man inte går på diet är det godast om man häller i lite grädde oxå för mer smak och sås 🙂

åhhh, det här är SÅ gott! men jag får inte äta det förrän i morgon på jobblunchen..

 

I MORGON! är det ju då Fredag och vi ska äta tårta på jobbet eftersom vi gjort en superbra prestation senaste kvartalet..  jag har valt,..  Hi hi..ännu en fördel att vara coach.  så det blev husets chokladtårta..

 

 

Ohp, Ohp… 🙂 sen blir det gym, packa väskan och sen åka till Göteborg för en helhelg med MM sports gänget !!

På återseende 🙂 kram Ulrica !

Ulrika Merkel

Posts Google+