Vad är egentligen ”normalt”?

20 maj, 2016
20 maj, 2016

13228018_10209406927871737_1660730220_nDen senaste tiden har träning blivit något modernt, de flesta äger ett gymkort idag och är mycket mer medvetna kring vad man stoppar i sig. Men trots detta får jag hela tiden ta emot kommentarer och blickar från folk som tycker att det jag gör är onormalt! Jag är knappast ensam om detta och det är för mig väldigt konstigt, att träningshetsen är som störst men det är ändå okay att kommentera de som väljer att träna tungt och äta bra mat?

Häromdagen hade vi verksamhetsträff med jobbet och vi började kl 08:00, jag åt min grötfrukost med ägg i vanlig ordning på morgonen och när kommer jag in i köket står det uppdukat en massa bröd med flera sorters pålägg, juice, fruktyoghurt och kaffe mm. Jag som var mätt efter min frukost tog en kopp kaffe och satte mig, jag får en kommentar sekunden efter jag greppat kaffekoppen att ”ska inte du ha en macka?” Sedan sätter jag mig i konferensrummet och när nästan alla satt sig så kommer kommentaren igen ”men tina ska du inte ha en macka? även fast du äter annorlunda måste du ju ändå äta!” jag svarar att jag precis innan jag for åt gröt och ägg och då kollade chefen på mig från andra sidan rummet och sa högt ”jaha du har redan ätit frukost?” och himlade lite med ögonen. ALLTSÅ VA!? det var alltså INTE okay för mig att inte äta den där mackan! Sedan åt jag mitt mellanmål under diskussionsgrupperna utan en enda kommentar, vid lunchen hade jag såklart matlåda med mig och de hade bokat bord på Oleary´s. När jag sa att jag skulle vara kvar och äta min matlåda fick jag en klapp i ryggen och ”äh den kan du äta ikväll! Kom nu!” och efter att jag sagt nej fem gånger fick dom ge sig med en suck och sen gick dom, efter det fick jag under hela eftermiddagen ta emot pikar då det bjöds hejvilt på smågodis. ”nä du vill väl såklart inte ha nån va?” eller ”men ta en godis, kom igen!” När dagen var slut var det dags att gå ner för lite vin och öl, men jag lade min bag över axlarna och sa att jag skulle till gymmet istället och gick utan att ens lyssna på vad de sa.

Alltså jag blir så himla trött på det här! VARFÖR är det okay att äta dubbel frukost istället för att avstå fika? Varför frågar folk om jag ska träna IGEN!? Varför är de okay att äta massa godis bara för att vi har möte? Varför är det INTE okay för mig att stanna kvar och äta min lunchlåda? Vad hände med att folk är medvetna om vad de stoppar i sig? Vad hände med träningshetsen som nu är så modern? Varför får inte alla vara olika? Och vad är det egentligen som är normalt?

kommentarer, 113 Visningar

Kommentarer

kommentarer

tinawidmark

Posts Google+

Tina heter jag och är en träningstokig tjej på 25 år från Umeå men som flyttat ner till Stockholm för kärleken, Jag blev medlem i Team MMsports 2015 då jag satsade inför min debut i Bodyfitness. Jag ställde mig på scenen för första gången på Luciapokalen 2016 och nu jobbar jag mot en starkare kropp och en bättre form, följ min resa där jag kommer dela med mig av min träning och av lite hälsosamma recept :)