Överleva utan träning?

22 januari, 2016
22 januari, 2016

12510544_10208430063690743_856872928_o

Hej på er!

Den här veckan har jag dragit på mig en förkylning som inte vill släppa taget om mig riktigt, jag är ständigt trött och har ont i huvud, hals och öron.. Riktigt jobbigt att gå och bara längta tills man får lägga sig och sova igen! Träningen har blivit väldigt lidande den här veckan med, mitt gymkort på Sats funkar inte förrän nästa vecka igen så det sätter också lite käppar i hjulen för mig. Det är såna här stunder då man verkligen inser hur ”beroende” man är av träningen! Jag förstår verkligen inte hur folk kan leva utan att träna alls, jag menar vad gör dom på dagarna?! Åker de bara hem efter jobbet och sen slöar i soffan tills de går och lägger sig? Jag hade blivit helt tokig och klättrat på väggarna!

Jag har alltid sysslat med någon sport så länge jag kan minnas, har simmat i flera år, tränat taekwondo och fotboll och därimellan testat handboll, hockey, ridning, dans och innebandy. Nu kör jag bara i gymmet och jag tycker att det är så himla kul! Jag får göra av med min energi (som jag annars tar ut på min sambo) och jag känner mig piggare och starkare i både kropp och själ. Jag kan inte tänka mig att jag någonsin inte kommer att hålla på med någon form av träning, jag anser att man behöver aktivera kroppen för att få utlopp för allt kroppen behöver. Det är djurplågeri att inte låta djuren motionera dagligen, varför tar vi inte hand om oss själva på samma sätt?

Den här veckan har varit riktigt jobbig, just för att jag vet att jag inte kunnat träna på grund av att jag har den här envisa förkylningen och för att även om jag vill så har jag inte riktigt hunnit heller då jag har haft jobbintervju på dagen/eftermiddagen och jobbat resterande timmar. Jag tappar mig själv de perioder jag inte tränar, har jag missat två dagar känner jag att jag tappar all motivation till allt annat. Det känns inte ens lönt att gå till jobbet, varför ska jag ens försöka, vem bryr sig? Så den här veckan är verkligen utmanande för mig, speciellt när David kommer hem varje dag och gnäller över träningsvärk… Kan säga att det inte gör saken lättare!  Jag sa till mig själv att jag får se den här veckan som ett sätt att lära mig något på, att jag inte MÅSTE träna när jag är sjuk, eller att det inte är så farligt med en veckas vila. För när hade jag någonsin en vecka helt utan träning förut? Nej det kan jag faktiskt inte ens minnas! Det är bra att ta stunder där man verkligen vilar upp sig innan man ger sig in i leken igen, för hur vi än vill tro det så är vi inte robotar. Man ska ta hand om sin kropp med lagom mycket träning, lagom mycket vila, mat och sömn, för det är ju då som vi mår som allra bäst!

Trevlig helg på er! :)

kommentarer, 108 Visningar

Kommentarer

kommentarer

tinawidmark

Posts Google+

Tina heter jag och är en träningstokig tjej på 25 år från Umeå men som flyttat ner till Stockholm för kärleken, Jag blev medlem i Team MMsports 2015 då jag satsade inför min debut i Bodyfitness. Jag ställde mig på scenen för första gången på Luciapokalen 2016 och nu jobbar jag mot en starkare kropp och en bättre form, följ min resa där jag kommer dela med mig av min träning och av lite hälsosamma recept :)