Min summering av året 2015

2 januari, 2016
2 januari, 2016

ladda ned

 

Hej på er!

Nytt år och nya möjligheter! 🙂 I Januari varje år så börjar folk med sina nyårslöften, de ska vara hälsosammare, träna mera, sluta röka, gå ner/upp i vikt osv. och i år har jag faktiskt inga sådana nyårslöften! Jag har haft såna mål varje år, startat en ny diet varje år som har varierat mellan soppdiet, pulverdiet, stenålderskost, LCHF och allt därimellan! Inför 2015 satte jag upp som mål att tänka mer på mig själv, vilket jag tidigare inte gjort utan bara kört på och krävt att jag ska prestera i ALLT jag gjorde. Då det resulterade i två utbränningar under ett år fick det mig att inse att jag måste ta hand om mig själv och lyssna på min kropp. 2015 har varit ett väldigt händelserikt år, både positivt och negativt. Året började med att jag hade lagt på mig ca 10 depressionskilon, var sjukskriven från plugget och jobbade endast några kvällar i veckan till att sedan sluta positivt!

– Januari: Jag körde tävlingen Lifestyle by MRR 4.0 med inställningen att komma tillbaka till min målvikt på 70 kg igen och må bra, men då jag inte återhämtat mig från min depression så var jag inte helt engagerad under dessa 14 veckor. Men jag kom igång med träningen igen, kosten var inte 100 men jag mådde bättre av att få komma upp ur soffan och få röra på mig lite. Jag som ALLTID har hållit på med någon form av träning mådde allt sämre för varje dag jag inte orkade ta mig till gymmet, så det var skönt att få den där kicken!

– Februari: Nya planer började smidas, jag hade hittat en fin kille nere i Stockholm som jag åkte ner och träffade. Sedan sökte jag en massa jobb där nere och vips hade jag både heltidsjobb och ett rum att flytta in i första april!

– Mars: Flyttlasset gick ner till Stockholm,jag installerade mig i nya boendet och på nya jobbet. Jag jobbade där i två månader, men då det var oorganiserat inom ledningen och de lurade mig och den övriga personalen på löner så började jag leta andra jobb och sade upp mig.

– Maj: Jag fick hastigt flytta ut ur mitt rum då jag inte fick någon lön alls, fick sälja och skänka bort alla mina grejer och flytta in till David, killen jag träffade men inte kände så bra. Jag fick ett deltidsjobb som lokalvårdare och tog samtidigt kontakt med en coach och började planera för att tävla i bodyfitness.

– Juni: Dieten startar och jag inser att jag har tagit ett riktigt slitjobb för väldigt låg lön, kunde resa 3 timmar enkelväg för att städa ur en lägenhet i tre timmar och sen åka hem 3 timmar. Fick betalt för de tre timmarna jag städade, allt städmaterial fick jag stå för själv samt reskostnader mm. Hon glömde även att betala ut min lön så jag fick varje månad påminna henne om den samt skicka mitt kontonummer och antal timmar jag jobbat

– Augusti: Jag sade upp mig från städjobbet och började leta andra jobb, dieten flöt på bra och kilona lossnade rätt lätt med ca 1 kg i veckan. Jag gick hemma och letade jobb hela dagarna, planerade inför att fortsätta plugga klart här nere på SU. Drog inte in några pengar utan istället skulder då jag inte kunde betala räkningarna. (så här i efterhand kan man ju tänka att jag skulle hittat ett seriöst jobb och inte tagit första bästa, men företagen har varit väldigt proffsiga och seriösa fram tills man skrivit kontraktet) Mitt i allt elände får jag kalla den där killen för MIN, en och annan glädjetår kom och jag är sååå käär!! Jag fick äran att bli en del av Team MMsports och dieten tickade på som vanligt. Åkte en sväng och hälsade på familjen under deras semester i Skare med alla matlådor och allt som krävdes för två dagar på vift. Fuskade inte en enda gång trots sockervadd, popcorn och choklad i massor!

– September: Jag bodde hos David och var arbetslös, så fick vi veta att hans andrahandskontrakt tar slut tidigare än planerat och vi måste flytta. Jag planerar för att flytta tillbaka hem igen då jag inte har någon inkomst och alla hyror här är rätt dyra, men så frågar han om jag vill bli hans sambo och tårarna sprutade ännu en gång! Vi lade ut en massa annonser och fick till slut på en billig tvåa i Vårby! Dieten gick bra, jag hade gått ner ca 8 kg och jag var på min första teamträff och övade posering. Pratade lite med coachen och han tyckte att jag skulle köra bikini istället för bodyfitness för jag skulle aldrig hinna. Han skickade bilder på bodybuildertjejer och ville inte alls hjälpa mig att nå mitt mål, vilket var att köra bodyfitness! Jag sade upp kontakten med honom och letade någon ny och vettig coach som ville stötta mig. Hittade fina Danijela som säger att jag inte ska gå ner mer utan att jag ska köra bulk, börja bygga lite muskler och sedan köra min första tävling i höst!  Sagt och gjort, bulken drog igång, jag känner mig så mycket starkare i gymmet och allt börjar bli en verklighet!

– Oktober: Flyttlasset går en tredje gång för mig detta år, vi installerar oss i lägenheten och lyckan är total! Jag har hittat en superfin kille som vill vara med mig och jag får bo ihop med honom i vår gemensamma fina lägenhet! Jag får ett jobb som hälsocoach, jag berättar att jag ska tävla och att jag därför har sunda värderingar till kost och träning vilket de tycker är jättebra! Sedan visar det sig att kunderna ska betala lite över två tusen kronor för vitaminer och de får inte äta några kolhydrater de första veckorna!? Jag sa att jag inte kunde stå för det upplägget och inte kan sälja vitaminer för det priset med gott samvete blev det sura och jag fick inga pengar för det jobb jag hade gjort… Jobbletandet fortsätter!

-November: Jag får ett heltidsjobb som receptionist på ett gym i Slagsta, ett vikariat på två månader som sedan övergår i kvällar och helger men som ger mig en lön för första gången på väääldiiigt länge! Jag kan betala av det mesta av mina skulder och kan äntligen slappna av litegrann, så otroligt skönt! Jag får också veta att jag kommer få läsa klart utbildningen på Stockholms universitet, jag läser tre kurser totalt på 1,5 år med två praktiker och sen har jag min examen! 🙂

December: Jag lägger krut på att betala av skulder och har därför inte råd att åka hem över jul utan jobbar istället så mycket som möjligt. David åker inte heller hem så vi firar jul och nyår tillsammans istället 🙂 Vi lagade en massa god mat, bakade och bara myste! Jag köpte mig också ett par poseringsskor, pirret i magen är ett faktum för nu börjar verkligheten ta tag i mina axlar! Inför 2016 har jag satt upp ett mål, och det är..  ”Sträva framåt och gör det du mår bra av!”

Jag har stött på en hel del motgångar under året, det har gett mig en hel del ångest och gråa hår. Men det har slutat bättre än jag kunde drömma om! 2016 är ett år som jag ser fram emot med spänning! Det ska bli kul att se hur nästa år slutar 🙂

Hoppas att ni alla haft ett fint 2015 och att 2016 blir om möjligt ännu bättre!

Kommentarer

kommentarer

tinawidmark

Posts Google+

Tina heter jag och är en träningstokig tjej på 25 år från Umeå men som flyttat ner till Stockholm för kärleken, Jag blev medlem i Team MMsports 2015 då jag satsade inför min debut i Bodyfitness. Jag ställde mig på scenen för första gången på Luciapokalen 2016 och nu jobbar jag mot en starkare kropp och en bättre form, följ min resa där jag kommer dela med mig av min träning och av lite hälsosamma recept :)