självkänsla och träning

20 december, 2015
20 december, 2015

Hej på er!

De här senaste dagarna har jag haft otroligt dålig självkänsla, jag har känt mig riktigt tjock och otränad, skämts i stort sett alla kläder jag haft på mig och mått dåligt över att ja gått upp i vikt nu under bulken. Jag har jämfört mig med alla andra tjejer man hittar på instagram och fått ångest, även fast jag vet att jag inte kan jämföra mig med en superskinny tjej med ett fett tighgap så är det inte jättesvårt att må dåligt över att man inte ser ut så när man känner sig osäker. Jag har tänkt väldigt mycket på hur formen var i höst efter dieten och hur nöjd jag kände mig över den, har börjar längta allt mer tills jag får kicka igång med dieten igen och tills jag kan köpa min tävlingsbikini och ta på mig den och känna mig snygg!

Jag brukar vanligtvis inte ta åt mig särskilt mycket av folks kommentarer, de kommenterar oftast för att de är okunniga eller bara vill känna sig bättre. Jag brukar vanligtvis tycka synd om såna människor som måste komma med negativa kommentarer eller synpunkter för att själva känna sig liiite bättre. Men den här senaste tiden har jag känt mig ovanligt stor, och inte av muskler utan av överflödig kroppsvätska, så vissa kommentarer har verkligen fastnat, gjort ont och sänkt min självkänsla ännu mer… Har fått frågor som ”har du tränat något innan du började jobba här?” ”har du alltid varit så här stor?” eller ”jaha tränar du?” fick till och med frågan förra veckan om jag käkade anabola för att jag var så stor!? Jag svarade att ”ledsen grabben men det är inte muskler!”.. Motivationen till att träna har verkligen inte funnits där och jag har fått pressa mig att stanna kvar och träna istället för att åka hem direkt efter jobbet, men så igår tänkte jag att jag skulle ta någon bild bara för att se hur formen faktiskt ser ut och allt kändes helt plötsligt himla mycket lättare! Den här bilden stärkte hela min självkänsla och nu känner jag hur suget efter träningen börjar komma tillbaka igen! 😀 Att se resultat av all hård träning är beroendeframkallande, även fast det inte är mycket så är det bättre än ingenting! Nu ska jag jobba på att få till bättre kontakt i min vänstra sida, få större muskler och få till symmetrin 🙂

 

12317819_703719753098960_1336888632_n

Kommentarer

kommentarer

tinawidmark

Posts Google+

Tina heter jag och är en träningstokig tjej på 25 år från Umeå men som flyttat ner till Stockholm för kärleken, Jag blev medlem i Team MMsports 2015 då jag satsade inför min debut i Bodyfitness. Jag ställde mig på scenen för första gången på Luciapokalen 2016 och nu jobbar jag mot en starkare kropp och en bättre form, följ min resa där jag kommer dela med mig av min träning och av lite hälsosamma recept :)