Nytt upplägg och nya mål

19 oktober, 2015
19 oktober, 2015

12166535_10207847057635956_982559347_n

Hej på er!

Som ni vet har jag på den senaste tiden inte kört efter något schema utan kört på ”äter vad jag vill och hoppas på ett mirakel” haha 😛 Kanske inte riktigt men jag har ätit det jag känt för! När jag sade upp mitt samarbete med coachen så klev jag också av min diet då jag inte fick något specifikt schema för just bodyfitness då mitt mål i första hand var att gå ner i vikt. Min motivation försvann efter att han inte ville stötta mig mot bodyfitness, han menade att jag bara skulle gå ner i vikt och köra bikini, vilket jag såklart inte ville! Så efter det tappade jag all lust till att äta bra och träna, motivationen för att åka till gymmet och träna försvann nästan helt. Nu hade jag inte något klart mål framför mig och ingen tidsram som jag kunde sikta mot, jag hade heller inget schema som sade åt mig vad jag skulle träna och vad/när jag skulle äta. Så jag har ätit helt olikt det jag gjorde på dieten och det har varit både skönt och jobbgt, skönt just för att äta precis vad jag vill och det jag känner för. Men också jobbigt just för att jag kände mig så vilsen av att inte ha struktur på vad jag ska äta och träna, vikten har även gått upp något kilo under den här senaste månaden. Det underlättar så jäkla mycket att ha det där schemat och upplägget för att kunna motivera sig mot sitt mål. Att följa ett schema till punkt och pricka ger så jäkla mycket motivation och driv!

Nu har jag som jag skrivit tidigare tagit kontakt med lite coacher och pratat lite med vad de kan erbjuda och sådär, sökte coacher här i Sthlm och framförallt någon som faktiskt tror på mig och som tycker att jag ska satsa! Så nu har jag hittat en otroligt härlig tjej från teamet, vi pratade i helgen kring vad jag vill, mina mål och mitt nuläge och kom fram till att jag just nu ska köra en bulk för att bygga muskelmassa. Planen blir att bygga muskler nu fram till våren/sommaren och sedan köra diet fram till tävlingen, och ja planen är nu lucia 2016 om inte formen känns bra innan så kan det bli en tävling i höst! Blev väldigt rädd när hon sa att jag skulle satsa på den tävlingen oavsett om jag känner mig 100% i form just för att få erfarenheten då tävingsnerverna kan bli väldigt stora om man väntar väldigt länge med att tävla vilket kan förstöra själva tävlingstillfället. Samtidigt som jag får en liten panik över att jag ska köra nästa år och att nu gäller det (!!) blir jag också sjukt peppad att köra nu och verkligen jobba på mitt livs bästa form! Planen ser ut som så att jag kommer ligga på ett intag av 40% kolhydrater, 40% protein och 20% fett av bara bra mat och träna tungt! Det innebär tunga vikter och få reps för att få större muskler och såklart äta mycket för att ge kroppen energi till att återhämta sig och möjilgheten att lägga på sig muskler. Jag kommer att göra en bodpod, vilket är en mätning man gör i en maskin som mäter min muskelmassa, fettmängd och min basala metabolism (alltså vad min kropp gör av med varje dag utan fysisk aktivitet). Utifrån denna mätning kan man få ett exakt mått på hur mycket kcal jag ska äta per dag för att få den allra bästa resultatet!

Jag har aldrig kört en bulk innan och måste erkänna att jag är lite rädd för att äta mer kolhydrater och mer mat överlag, just för att jag är rädd att bli ”för stor” och framförallt tjock! Nu vet jag ju att jag kommer äta bara bra mat och inte äta mer än vad min kropp behöver, och det är nödvändigt då jag kommer träna tyngre än innan. Men med min bakgrund med ätstörningslikande symptom såsom svält och träningshets blir detta väldigt främmande och gör mig lite rädd. Men samtidigt så utmanar jag mig själv och kommer förhoppningsvis lära mig något av det, sen kommer jag i slutändan ändå att köra en diet innan jag kliver upp på scenen vilket gör mig lite mer trygg i detta.

Tänkte köra igång redan nu även fastän jag inte gjort mätningen ännu men kör på med bra mat och tung träning redan nu, tänkte börja morgonen med min standardfrukost på havregrynsgröt och äggvitor men så har dom stängt av vattnet i huset såklart! Så ingen frukost för mig… haha dålig planering att inte diska kvällen innan tina! Aja får väl se när jag kan käka idag då :p haha

Ha en bra måndag alla ni! :*

Kommentarer

kommentarer

tinawidmark

Posts Google+

Tina heter jag och är en träningstokig tjej på 25 år från Umeå men som flyttat ner till Stockholm för kärleken, Jag blev medlem i Team MMsports 2015 då jag satsade inför min debut i Bodyfitness. Jag ställde mig på scenen för första gången på Luciapokalen 2016 och nu jobbar jag mot en starkare kropp och en bättre form, följ min resa där jag kommer dela med mig av min träning och av lite hälsosamma recept :)