förbättra din rodd-teknik!

10 augusti, 2015
10 augusti, 2015

Okej, jag ska erkänna! Jag har alltså INTE hållt mig 100 % till kostschemat i helgen. Dåligt dåligt!!! Jag har väl inte ätit jättedåligt direkt för det, men för att få resultaten jag vill ha MÅSTE jag skärpa mig! Som tur var är det måndag idag och jag gillar måndagar för de motiverar mig att sköta mig. Man har 7 härliga dagar framför sig, en hel vecka, att bevisa för sig själv att man KAN! Så det ska jag göra nu. Inte en endaste lite riskaka eller extra mandel ska få slinka ner. Allt ska skötas till punkt och pricka!

Morgonen startades som jag skrev igår redan med tvätt och träning. Träningen gick förvånansvärt bra och relativt snabbt! Gillar att kombinera olika övningar för att fördriva tiden. Jag har inte heller valt övningarna på måfå, utan jag vill bli bättre och starkare i rodd, speciellt i min teknik, att hålla pace och hela grejen med att bara ro, speciellt länge! Jag har hållit mig undan från den maskinen i flera år, men börjar äntligen fatta tycke, och 2000 m i taget är väldigt lagom! Håller mig alltid under 10 minuter, och försöker ligga runt 8-8.30 (racear inte direkt) och så vill jag succesivt få ner den tiden till kanske… 7.45? Det betyder att jag måste hålla mig under 2:00/500 m hela tiden! Gud, vill inte ens tänka på det nu. Som sagt, succesivt! Snart kanske jag är där.

Om du vill ha tips på hur du kan förbättra din roddteknik och hur rodd-displayen fungerar så rekommenderar jag denna artikeln!

2 Numbers That Will Make You a Better Rower

Spinningen kör jag delvis för flåsets skull, och även för att underhålla mina trötta knän. De behöver all den ledvätska de kan få för att fungera smärtfritt. Så det blir rehab + flås på samma gång! Perfekt.

Svingarna har jag ju fått en lite kärlek till efter mitt 4 veckors upplägg där man skulle köra 500 svingar / pass i 4 veckor (länk) och till slut komma upp i 10’000 svingar! Det var mitt projekt under juli och jag ökade från 16 kg kettlebell till 20 kg! Upplägget jag kör nu är främst i förbränningssyfte, så har minskat antal rep mellan svingarna och har endast 90 s vila för att det delvis ska gå lite snabbare och för att jag verkligen bara precis ska hinna återhämta mig mellan varven. Detta bränner i (och bygger starkare) ben, mage samt överarmar! Perfekt förbränning!

Yes, där fick ni lite tankar gällande nya cardioupplägget. Nu ska jag duscha, fixa sista tvätten och sen sätta igång med sista jobbveckan. Bjuder på en bild på mig och min going Mattias från i lördags!

Screenshot_2015-08-08-10-49-59

Kommentarer

kommentarer

susannasvedbergh

Posts Facebook Google+

Följ Susanna i hennes träningsliv med dagliga uppdateringar gällande träning, kost och tips för att lyckas inom crossfit!