Bortbjuden på diet? Planering!!

24 augusti, 2015
24 augusti, 2015

Vilken härligt helg det blev! Kräftskiva i lördagskväll, träning och barnkalas igår.

Tänkte skriva lite om att gå på diet samtidigt som man blir bjuden på en massa evenemang och tillställningar. I och med att jag själv hade två saker att gå på i helgen utanför mitt normala schema så gäller det att planera. Så detta är hur jag planerar för en lyckad helg där jag både håller min kost och har kul och kan njuta av att jag är bortbjuden.

____________________________________________________

I lördags skulle det som sagt bli kräftskiva. Kräftor i sig är absolut inget onyttigt, utan det är ofta tillbehören som bistår med detta. Däremot är kräftor inte speciellt mättande och man fyller istället upp med tillbehören = kalaset kan bli ganska onyttigt i slutändan! Eftersom jag visste att jag skulle på kräftskiva kunde jag redan under veckan bestämma mig för att vara extra noga med min kosthållning och träning och ha det som en motivation för att få unna mig lite gott i helgen. Kan säga att mina trötta 40 minuters cardio i fredags kväll kanske inte var jättepeppiga, men jag var desto nöjdare med att ha haft det gjort när jag visste att jag delvis inte skulle hinna träna på lördagen (utan att ta ifrån viktiga sömntimmar) och jag behövde dessutom en vilodag!

png1

Selfie på tåget!

Under lördagen åt jag lax + wok till lunch och på tåget till Göteborg hade jag laddat upp med ägg, en kvarg (med äpple, mandlar, kakao) och en vassle. Protein och fett är väldigt mättande så detta var det bästa receptet för att inte komma vrålhungrig till kräftskivan, men ändå ha kcal kvar att äta under kvällen.

Foto 2015-08-22 16 08 27

Väl på kräftskivan höll jag regeln för cardio/vilo-dag: High fat/Low carb. Dvs skippade jag brödet helt och fokuserade på kräftor, majonäs och sallad! Som sagt så mättar fett bra, så istället för att fylla magen med en galen blandning av fett och kolhydrater så snålade jag inte på majonäsen och åt tills jag kände mig lagom mätt. Är väldigt nöjd nu i efterhand med att jag valde att skippa brödet redan från början då jag vet att bröd är en svaghet för mig och tar jag en skiva så äter jag hela limpan!

Dagen efter var det som sagt barnkalas, men inte förrän 14 på eftermiddagen – dvs gott om tid till träning under förmiddagen! Och såklart tillfälle till kvalitetstid med goda vänner så bokade upp mig för ett Strongmanpass på Crossfit Vagnhallen med Henrietta och Sandra.

20150823_105901

Halva sällskapet i söndags, Henrietta!

Styrka! Varför? Huvudingrediensen på ett kalas skulle jag vilja säga är socker. Och vad är regeln för en styrke dag? Jo – Low fat/High carb! Så istället för att vara den jobbiga kompisen som inte kan äta min bästa kompis hemmagjorda muffins och tårta så var det bara att äta på när jag kom fram! Och som alltid – ladda med en vassle innan. Återhämtning efter träning och förberedelse för att inte äta ihjäl sig på kalas.

 

20150823_143806

Sophia hade gjort tårtan helt själv! Så himla fin!

png

Så goda cupcakes och tårtan supersmarrig!! (+ att Drömmar är min favoritkaka <3)

Så, om du blir bortbjuden – se det absolut inte som ett hinder. Se det som ett tillfälle för en planerad refeed och njut av det du kan äta. Man måste inte ta av allt och man kan absolut nyttja dessa tillfällen för att boosta sina resultat snarare än att stjälpa dem!

Hoppas ni gillade tipsen! Nu ska jag gör mig i ordning för denna veckan!

Kommentarer

kommentarer

susannasvedbergh

Posts Facebook Google+

Följ Susanna i hennes träningsliv med dagliga uppdateringar gällande träning, kost och tips för att lyckas inom crossfit!