Skidsemester i Alperna, Bad Gastein!

8 februari, 2015
8 februari, 2015

Tjena!

Det har varit lite tyst på bloggfronten och på instagram de senaste veckan, anledningen är för att jag åkte på skidsemester tillsammans med företaget jag jobbar på till Alperna, Österrike. Vi åkte skidor på ett av de bästa skidställena i byn Bad Gastein. Vi var 8 st som åkte dit och hade det riktigt roligt.

DSC_3340

Jag hade inte åkt skidor på över 10 år, senast var faktiskt när jag gick i grundskolan och vi åkte på skidresa med klassen till Romme Alpin. Men även om det var längesen jag åkte så kommer jag ju ihåg att det var såååå roligt när man var ”yngre” så det var givet att jag åkte med till Alperna – trots att man var kass på att åka haha 😛

I veckan så handlade jag allt man behövde till resan, jacka, byxor, handskar, underställ, strumpor m.m. och jag är glad att jag hade användning av allt – till nästa gång så ska jag köpa ett par riktigt bra skidglasögon istället för de jag fick låna.

Vi åkte på onsdagsmorgon och kom hem på kvällen i lördags, flyget från Arlanda till Salzburg som tog 2h och sedan åkte vi buss i 1,5h från flygplatsen till byn Bad Gastein där vi skulle bo i våra lägenheter.

Torsdag och fredag

Vi hann aldrig åka på onsdagen så de enda dagarna vi kunde åka skidor var torsdag och fredag, sen bar det hem till Sverige på lördagen (fan vad skönt att sova i sin egen säng!!).
Men vi vaknade tidigt på torsdagen, åt frukost och sedan gick vi till skiduthyrningen och hämtade våra pjäxor, skidor, stavar och hjälm sen var det bara att åka upp i liften till toppen och ut i backen!

Så när man väl var på toppen och alla var redo att åka, tror ni inte jag blev riktigt nervös när jag satte fast pjäxorna i skidorna? Asså shit, det kändes så konstigt att stå på skidor åter igen efter 10 år haha!! Men jag hade 7 andra med mig som var riktigt duktiga på att åka så det kändes tryggt. Vi åkte blåa backarna först så att jag kunde lära mig och känna efter hur det kändes.

Och efter att ha ramlat ca 25-30 ggr på förmiddagen och försöka förstå allt som har med dalskida, pist/offpist, böj på knäna, m.m att göra så började jag äntligen bli bättre. Men först åt vi lunch kl 12:00 och efter detta så gick resten av gänget till en annan backe som var lite brantare (röd/svart) och den längsta backen nånsin, tror den var 12-14km lång. Jag följde inte med eftersom jag inte kände mig så bekväm än med skidåkningen så det blev jag och en till som åkte blåa backerna så jag kände mig bekväm. Det gick faktiskt jättebra och alla blev imponerade över utvecklingen jämfört med förmiddagen. Vi åkte tills det började bli lite mörkt och tomt i backen, sedan var det Afterski på Silverbullet, följt av restaurang på Wildbad och sedan gick vi hem och la oss.

På fredagen så sov vi lite längre och sedan åkte vi upp till toppen igen, jag hade sån sjuk träningsvärk i benen och jag var rätt öm i kroppen på de ställena jag ramlade på haha. Mestadels så krampade benen åt, träningsvärk i vaderna, ömt på vänster höft och lite svullen på höger knä – men det var lugnt så fort jag blev varm i kroppen och vi åkte ut i backen.

Det gick jättebra, vi åkte ut i röda backen direkt, lite nervös var man för det var en ”ny” backe för mig men blev bekväm rätt så fort, de hjälpte mig ytterligare med min skidåkning så jag blev bättre och vågade mera. Ett par gånger så hände det att vi hamnade i offpisten (de sa inte åt mig haha) och då gick det åt skogen, det gick fort och jag ramlade flera gånger och sjönk i snön 😛 Den som var värst var när jag följde efter de, kunde inte ta mig upp på blåa-banan så jag fortsatte och ramlade sedan, kunde inte ta mig upp igen utan sjönk i snön och rullade ca 15-20m hela vägen ner till banan medan de såg på hahaha 😀 Den bjöd jag väl på kan man säga…

Men resten av åkningen gick kanon och vi hade så skoj, vi åkte ett tag och sedan gick de andra till långa backen igen och jag stannade kvar på den andra backen. Jag åkte själv denna gång och det blev riktigt dimmigt, man såg ingenting och glasögonen hjälpte inte alls, så det var bara att ta det lugnt och åka försiktigt – men jag njöt verkligen hela tiden. Jag stannade då och då när benen började bli lite trötta och sedan fortsatte jag hela vägen ner. :)

Vi avslutade kvällen på samma restaurang där man blev VIP gäst och åt riktig god mat igen, sedan drog vi till Casinot och spelade lite för skojs skull.
Dagen efter åkte vi hem och resan tog så lång tid, vi fick vänta på bussen, hamnade i trafik, fick vänta till in-checkningen eftersom det var lång kö och det gick långsamt och sedan samma sak när vi skulle igenom säkerhetschecken – sämst betyg får Salzburg flygplats när det handlar om incheckning och köer, buuu förbättra er! 😛  – men hela resan var i alla fall så himla rolig och jag längtar tills nästa gång!

Träningen då

Ja, vi måste ju snacka lite träning ändå eftersom bloggen är ju mestadels tillför att berätta om min träning och min comeback i AF åter igen. Jag kunde verkligen inte hålla mig ifrån gymmet idag, det kliades i hela kroppen så jag drog med brorsan till 8TGYM Moraberg här i Södertälje och körde ett riktigt riktigt bra bröstpass! 😀

Som alltid inför mina träningspass så värmer jag upp i två steg, steg 1 med ”rehabträning” där jag värmer upp axlarna, bröstmusklerna och lederna genom lätta latsdrag, armhävningar, hantellyft och gummiband (Stretchar/mobiliserar axlarna här) och sedan så börjar jag steg två så värmer jag upp 2-3 set med första övningen beroende på vilken muskelgrupp jag kör, i detta fall var det bänkpress. Tekniken och utförandet är prio 1 i allt jag gör nuförtiden så jag kör inte alls tungt, jag kör däremot långsamt ca 3-4s i den excentriska fasen för att göra vikten tyngre och ungefär 4-5 set 8-12 reps i varje övning.

Sen var det snedbänk, hantelpressar lutande/liggande, dropsets, cable cross över/under och så avslutade jag med dips – och det är här jag blev som gladast och riktig stolt över mig själv! 😀 Jag körde 4 set och det blev 10 10 8 8 reps, inte tävlingsdjupa men strikta och fina!! Jag kunde ha pressat ut mera såklart, jag har mera att ge men jag vill öka sakta men säkert och så småningom komma upp i högre reps, viktade dips, gummiband dips osv. Passet får 10/10 hantlar och jag är så nöjd!

Imorgon blir det rygg/marklyft och det ser jag verkligen fram emot!
Önskar er en kanonstart på veckan, peace! 😀
-Simon

DSC_0072

kommentarer, 226 Visningar

Kommentarer

kommentarer

simonmore

Posts Facebook Google+

Utbildad VVS-ingenjör som tränat styrketräning i 9 år och som brinner för allt som har med träning att göra. Avklarat en lång rehabprocess och är nu tillbaka till träning och tävling som en Krigare. Citat att följa: "Det finns inget substitut för hårt arbete" – Strävan