Ständig progression med smart träning!

1 mars, 2015
1 mars, 2015

Tjena! :)

Det känns som att det var evigheter sen jag skrev ett inlägg även fast det bara gått två veckor, det är mest pga att jag har haft mycket att göra på jobbet och sen har jag inte hunnit att sätta mig vid datorn, samla tankar och funderingar och skriva ut allt. Jag har jobbat 12 dagar streck och denna helg är jag äntligen ledig – man känner verkligen hur sliten man är, även om jag är på tipp topp på gymmet och det syns inte så känns det inombords. Jag vaknar 6:40 varje dag och är hemma ca 21:00, då ska jag äta och ”varva” ner sen så fort man tittar på klockan så är hon 23:00 och det är läggdags haha 😛

Men jag klagar verkligen inte, visst är det tråkigt att behöva stressa, jobba över ordentligt och hinna med sin leverans. Det är alltid fokus på att lämna in i tid och hinna med sin deadline. Sen att jag går och tränar efter jobbet är ju mitt personliga ansvar och ”fritid”  – jag skulle kunna strunta i att träna och jobba över hela tiden, men av egen erfarenhet så skulle jag faktiskt prestera dåligt på jobbet. Får jag inte min harmoniska tid på gymmet så blir jag trött, seg, äter dåligt, sover dåligt och dagen efter så presterar jag dåligt på gymmet. Jag jobbade över 17h förra helgen och det var faktiskt värt det, arbetsuppgifter som normalt tar flera dagar att göra gjorde jag klart då, blev faktiskt stolt och imponerad över mig själv över hur fokuserad man var.

wpid-wp-1425209183204.jpeg

Hur går träningen då?

Träningen går fantastiskt bra! Jag har fått till så himla grymma pass på gymmet och det roligaste av allt är att jag ser progression och resultat. Det är faktiskt helt fantastiskt hur en kropp, en fysik, ens egen styrka, ens mentala och psykiska tillstånd kan utvecklas genom att man bara får göra det man vill – och i mitt fall träning!

Efter att ha gått till gymmet nästan varje dag i 5 månader och gjort mina rehabövningar, sett alla mina vänner och alla andra träna, och sedan få det bekräftat den 6e januari att rehabprocessen är avklarad och jag kan börja träna – DEN glädjen och lyckan är fantastiskt! Och under denna tid så har jag insett att det är inte alla som kan förstå i vilket tillstånd du befinner dig i och hur mycket du längtar. Jag menar, det är så många som har sagt till mig ”Det kommer bli bra, jag förstår” – och jag uppskattar all stöd det vet ni, men det är viktigt att komma ihåg att om du själv inte befinner/eller har varit i liknande tillstånd som mig då är det väldigt svårt för dig som individ att förstå vad man själv går igenom, och det är här jag har vuxit som mest i det mentala och psykiska biten.

Så för mig, att se hur min kropp förändras, att se muskelvolymen komma tillbaka, att få riktig härliga komplimanger och att se hur styrkan går uppåt är en känsla fylld med så mycket glädje att det är så svårt att beskriva i text,  och det är så fantastiskt att gå igenom denna resan – jag är 100% övertygad om att detta år kommer gå riktigt bra för mig i år och planen är Decembercupen2015.
Det som är absolut viktigaste när det gäller till min nuvarande träning och i framtiden är att jag tillämpar smart träning dvs att jag tränar inte till failure, jag tränar med god teknik och fokus på kontakt och pump. Jag tränar så att mina axlar anstränger sig så minimalt de bara kan och det är därför jag utvecklas så bra just nu. Jag ökar i dips, jag ökar i chins, jag ökar i allt och det älskar jag.

wpid-wp-1425209194032.jpeg

En bild säger mer än tusen ord eller hur? 😀 Här med min fina vän Sarah Jelving (@sarahjelving) 

Just nu så har jag inte ett fast schema eller någon speciell period som jag befinner mig i, jag fokuserar på högreps 8-12 på allt och kör bröst/triceps rygg/biceps/baksida axlar typ var 3e-4e dag och sedan slänger jag in återhämtningsdagar och vilodagar – återhämtningsdagar där jag fokuserar på att göra mina rehabövningar, stretcha bröst och foamrolla lårmusklerna. Sen har jag också kommit igång med benträningen åter igen, förra måndagen så tränade jag mitt första benpass och jag var lite skeptiskt om att ha lite knäsmärtor men icke! Det gick riktigt bra och som bäst så jobbade jag upp mig till 80kg i knäböjen och 60kg i frontböjen – tekniken som jag fick väldigt mycket beröm från flera personer var perfekt och sitter där den ska så nu ska bara styrkan gå upp, så roligt!

Vi avslutade med med två rundor utfallsgång efter att ha totalt mördat mina ben…helvete vilken pump jag hade i låren, det var sinnesjukt, första rundan gick det inga problem men andra rundan fick jag problem halvvägs haha…utan mina vänner som peppade mig, utan min vinnarskalle inombords och utan ett #Krigarmore så skulle jag gett upp för längesen, men nej! Jag föll och steg upp igen, fortsatte hela vägen tills jag föll pladask vid mållinjen – därav en fantastisk bild tagen av min vän Daniel Ekstam (@ekstamm) på mig och Sarah :) Ett riktigt härligt fotominne!

wpid-wp-1425209255673.jpeg

Här ovan så ser ni hur formen ser ut på ryggen, jag är rätt så stolt över att den förbättras hela tiden och att jag är medveten om mina svagheter så att jag kan förbättra dessa. Mera tjocklek på ryggen och mera lats! Det kommer bli en hel del fokus på rodd och dragövningar framöver, och inte så mycket breda övningar. Sen gäller samma sak mina bröstmuskler, har fått tillbaka volymen på de och utvecklingen går framåt, jag kommer lägga lite mer fokus på att träna lutande/snea pressar så att jag kan få mera volym överdelen av bröstet :)

Idag kommer det troligtvis bli ett till bröstpass, ska bli riktigt skönt att få gå träna då jag fått välbehövlig sömn i helgen och vilade igår, det får bli lite extra fokus på utsida axlar samt dips tänker jag. Blir nog häftigt! Vi får se hur upplägget ser ut för dagen. Avslutar inlägget med en härlig bild på mig, världens bästa coach Kristian Sewen (@kristiansewen) och min vapendragare Michaela Augustsson (@michaelaaugustsson) som vi tog häromdagen på gymmet. <3

wpid-wp-1425209169156.png

Ha det bäst och ha en trevlig fortsatt söndag!
Önskar er en fantastisk start på den nya veckan och månaden 😀 PEACE!
-Simon

kommentarer, 231 Visningar

Kommentarer

kommentarer

simonmore

Posts Facebook Google+

Utbildad VVS-ingenjör som tränat styrketräning i 9 år och som brinner för allt som har med träning att göra. Avklarat en lång rehabprocess och är nu tillbaka till träning och tävling som en Krigare. Citat att följa: "Det finns inget substitut för hårt arbete" – Strävan