Det perfekta träningspasset!

9 mars, 2015
9 mars, 2015

Tjena!

Nu är det ny vecka som påbörjas – och det känns spännande att få uppleva hur kommande vecka blir, jag tror att den kommer bli riktigt bra! 😀 Hoppas att det är bra med allihopa och att livet rullar som det ska för er. Nu är vi redan inne i Mars 2015 och tiden bara rinner iväg! Kan ni fatta att det är 9 månader kvar tills jag står på scenen igen? Helt fantastiskt vad tiden går fort, men det gör inget, för jag toklängtar så himla mycket!! :)

Det är väldigt bra med mig, tidigare så har jag skrivit att jag har haft mycket på jobbet och varit tvungen att jobba över den senaste tiden, men saker och ting har äntligen lugnat sig och nästa deadline som närmar sig är i April så jag har gott om tid, jag hann t.o.m. med ytterligare en leverans i fredags. Fick någon lätt förkylning förra veckan som satt i ett par dagar men jag har tränat på som vanligt, såklart slängt in vilodagar/rehabdagar så har fått extra vila där samt jag har sovit bra dessa dagar, men nu känns det mycket bättre 😀

wpid-wp-1425845336140.jpeg

Det perfekta träningspasset

Jo nu ska vi snacka lite träning! Träningen går faktiskt fantastiskt bra just nu, dessa 9 veckor som jag har tränat sen rehaben blev avklarad fortsätter att gå uppåt. Det är så himla underbart att få se sin egen personliga utvecklingen inom träningen och se hur kroppen förändras när man satt igång riktigt bra med träning- och kost! Jag äter väldigt bra, räknar inte alls hur mycket jag får i mig utan jag går på känsla istället – äter frukost, lunch, mellanmål, tränar, äter tillskott efter träning, äter middag och sedan något extra, men det är stora portioner.

Tre faktorer som jag har koll på: Vikt, Sömn, Kost – Dessa går hand i hand, vikten skall gå uppåt, går den neråt så äter jag inte tillräckligt helt enkelt. Sömnen och kosten påverkar mestadels hur mycket energi jag har på passen och hur stark jag är så dessa har jag såklart också koll på. Jag får ~7-8h sömn/natt och då orkar jag jobba plus träna 😀

wpid-wp-1425845364892.jpeg

Det perfekta träningspasset…ja vad är egentligen det perfekta träningspasset? Det är väldigt svårt att definiera detta men jag tror faktiskt att alla som tränar seriöst, har tränat i flera år, tränar inför tävling m.m. har nog åtminstone ett par gånger per år upplevt detta pass. Jag beskriver det perfekta träningspasset med mina egna ord som lyder nedan:

”Det är när du har sovit bra, ätit bra, känt dig riktigt fräsch i kroppen och arbetet går jättebra. När jobbet har gått mot sitt slut, så är det träningen som du tänker på och du känner dig så grymt taggad. Du är fast besluten att det ska bli ett bra pass och taggar till med något sort av musik, motivationsvideo, laddar upp med mat och preworkout. I detta fall så laddade jag upp med en del riskakor, pwo och sedan kollade jag på när Dana Linn Bailey tränar ett grymt bröstpass (Klicka länken för videon). Så när jag fått i mig all motivation och jag börjar känna hur pwo’n kryper under skinnet och det kliar överallt så packar jag ihop och drar till gymmet. Jag sätter på spotify och väljer musik som får mig att tagga till ordentligt.

Och sedan flyter allting på, kommer till SATS Medis och blir bemött av världens trevligaste och bästa personal. Byter snabbt om och fortsätter dunka musik, jag gör min speciella uppvärmningsrutin för axlarna och här kommer jag verkligen in i mig själv och får ett sånt enormt fokus. Bänkpress, Snedbänk, Lutande Hantelpressar, Cable-Cross, Pushdowns, Dips och det sjukaste pumpet i musklerna jag har varit med om. Allting satt verkligen som det skulle, rep efter rep, set efter set, övning efter övning och en sjulhelsikes pump. Glädjen var på högsta nivån och styrkan helt otrolig- och med detta sagt och skrivet så är det här det perfekta träningspasset.”

Har ni upplevt ett sånt här pass och i så fall, hur kändes det?

wpid-wp-1425845344687.jpeg

Jag längtar verkligen till nästa bröstpass och denna gång så för jag världens bästa sällskap av broder och goda vän Niklas Wadman och då ska vi göra ett riktigt uberpass tillsammans likt vårat ryggpass i fredags där vi totalt krossade alla möjliga muskelfibrer i ryggmusklerna, baksida axlar och bicepsen. Fantastiskt roligt och så himla givande att träna tillsammans med honom.

Igår så fick jag till ett GRYMT benpass på gymmet här i Södertälje, helt inne i min värld och musiken i headsetet. Det blev 10 set knäböj, 5 set frontböj, 5 set raka marklyft följt av andra övningar för baksida/framsida lår. Jag var fast besluten att jag skulle klara det sista setet knäböj med en 10a på 100kg och det gjorde jag, fick kämpa och hämta kraft ordentligt inför sista repet men det gick. Sedan så körde jag frontböj och kom upp till 10a på 70kg. Grymt stolt och nu är jag helt slut i kroppen och vill bara sova. Idag är det vila så jag ska bara jobba och sen hem, och så laddar vi om batterierna inför tisdagspasset med herr Wadman!

Vi avslutar med formbild på benen!

wpid-wp-1425845399271.jpeg

Ha det bäst allihopa så hörs vi!
Peace
-Simon

kommentarer, 279 Visningar

Kommentarer

kommentarer

simonmore

Posts Facebook Google+

Utbildad VVS-ingenjör som tränat styrketräning i 9 år och som brinner för allt som har med träning att göra. Avklarat en lång rehabprocess och är nu tillbaka till träning och tävling som en Krigare. Citat att följa: "Det finns inget substitut för hårt arbete" – Strävan