Väldigt mycket energi & glädje!

15 februari, 2015
15 februari, 2015

Hej!

Hoppas att ni har haft en fantastisk vecka, att träning, jobb och livet gått bra och att ni har skrattat en massa med era nära och kära :) Jag har haft en jättebra vecka, både jobb och träning har gått bra och jag har fått mycket gjort denna vecka. Jag var rätt så sliten i kroppen (främst benen och knäna) efter våran skidresa till Alperna, men jag klagar inte, det var verkligen skönt att få åka iväg sådär mitt i vintern och bara njuta av den friska luften på toppen av bergen – i feel good, nanananana! 😀

medis

Träningen

Jag har faktiskt haft en riktig bra träningsvecka, har kört två bröstpass, två ryggpass och lite rehab/återhämtningspass och jag känner mig redo för vad nästa vecka kan erbjuda! Jag är verkligen inte den som gnäller men har dock inte återhämtat mig helt i knäna från skidresan, de åkte på mer stryk än jag trodde, det var ju mycket för att jag inte åkt skidor på 10 år, att jag inte var van vid rörelserna och främst pga att jag ramlade så många gånger haha 😀 I början var det bara blåmärke, lite svullnad och ömt men nu gör det ont när jag går i trappor, springer eller om jag stödjer på fötterna. Jag hoppas det blir bättre snart för jag vill komma igång med benträningen ordentligt igen ju – och bygga mera ben!

gänget

Jag befinner mig i en fas då jag känner en sån otrolig glädje och energi till allt. Jag håller mig till mina rutiner, orkar vakna 6:45 för att jobba fram till 17:00 och sedan dra iväg till träningen, spendera fritiden där och komma hem runt 21:00. Men den största glädjen tillhör faktiskt träningen – att jag får träna åter igen som förut och träffa mina underbara vänner, teamies, m.m. Ni som vet och känner mig tidigare så var jag i en 5-mån rehabperiod där jag släppte allt jag visste om träningen och fokuserade på att bli bättre. (Jag kommer ta upp det här lite mer ingående i ett separat inlägg) men nu när jag äntligen är tillbaka så känns allting så himla awesome!!

Jag ökar i styrka och blir starkare, formen blir bättre hela tiden och axlarna känns faktiskt bra! Det roligaste just nu är faktiskt att det känns som att jag slår personbästa i allt från pass till pass eftersom att jag kan bara jämföra med första träningspasset (6e januari) fram tills nu hur mycket jag utvecklats. Och där kommer chins och dips in, ordentligt, i början så var det jättejobbigt att utföra VÄLDIGT strikta chins (tillbaka med skuldrorna, in med magen, spänn benen, dra med ryggen etc) och jag klarade bara 1-3st sen dog jag helt, till och med gummibands chins var jobbigt. Men nu så är jag uppe i 6 chins per set och det känns som att går framåt.

Dipsen däremot har jag utvecklats snabbare i, jag trodde att jag skulle ha lite känningar i axlarna men nix det känns faktiskt jättebra. I början så körde jag strikta gummibands dips ca 10 reps men efter ett par pass så släppte jag dessa och gick på vanliga dips istället – fortfarande strikt och kontrollerande, samt att jag inte går fullt djupt. Men det roliga är att jag ökade från pass till pass, 6, 7, 8, 9 , 10, 11 reps!!!! Så jävla glaaaad 😀 Nu när man varit skadad och borta så är min ”största” rädsla att jag ska falla tillbaka igen så och det har jag i åtanke i allt jag gör när jag tränar, speciellt chins och dips. Men att öka sakta och få en långsiktig progression är vad som kommer leda till succé – det tror jag verkligen.

För planen (tillsammans med mina fantastiska coacher Kristian Sewen och Peter Pepz Jegefalk) som gäller är att tävla på Decembercupen2015 och blir det AF på Luciapokalen2015 så ställer jag upp där också. Jag ska ta ett snack med mina coacher så skall vi planera ordentligt för det nya året och för min comeback. Jag är lite av ett kontrollfreak haha, den som gillar att ha koll på allt jag gör och ha en fast plan på allt 😀

Imorgon så ska jag träna ett grymt bröst- och tricepspass med min vän och AF-atleten Tim (@Timmostrom) som är här i Stockholm och besöker oss. Det ska bli riktigt roligt att få träffa honom och köra ett grymt pass. Sen får vi se vad veckan har att erbjuda, så tills dess önskar jag er alla en grymt bra start på er vecka och veckans tips för mig blir: Våga le och sprid så mycket glädje ni kan! Det kommer återspeglas i allt du gör – det lovar jag :)

Ha det bäst, peace!
-Simon

Bästa!!

kommentarer, 149 Visningar

Kommentarer

kommentarer

simonmore

Posts Facebook Google+

Utbildad VVS-ingenjör som tränat styrketräning i 9 år och som brinner för allt som har med träning att göra. Avklarat en lång rehabprocess och är nu tillbaka till träning och tävling som en Krigare. Citat att följa: "Det finns inget substitut för hårt arbete" – Strävan