Mina kosttillskott- och proteinvanor

18 december, 2014
18 december, 2014

En fråga som jag ofta får är ”vilka kostillskott använder du?” eller ”hur mycket protein äter du?”

Jag försöker i regel, oavsett diet eller off-season, få i mig minst 150g protein om dagen och då räknar jag bara fast föda. Utöver det har jag mina proteinshakes, bars, aminosyror, caseinpudding osv.

Det absolut bästa med att äta proteinrikt är att det verkligen mättar! Detta, förutom att det är byggstenar till musklerna, är huvudanledningen till att jag dagligen ser till att få i mig en bra mängd protein genom fast föda. Visste ni även att protein reparerar vävnader och kan bilda antikroppar för att bekämpa bakterier och virus?
Jag har det senaste året använt mig mer av aminosyror som faktiskt också är protein!
Aminosyror finns i kosttillskottsbutiken och kallas då oftast EAA (Fria essentiella aminosyror) eller BCAA (Grenade aminosyror). Proteinet är då i dess kalorisnåla och koncentrerade form (perfekt på diet).

Det jag själv kör på är aminosyror under mina träningspass och Whey100 (Vassle protein som utsöndras snabbt i kroppen) direkt efter mina träningspass. Detta gör att jag matar min kropp med byggstenar till att kunna bygga mina muskler samtidigt som jag mättar min hunger efter mat. Inget protein = ingen muskeltillverkning och dessutom skyndar protein på återhämtningen efter ett styrkepass. Den senaste tiden har jag även börjat att köra med riskakor direkt efter passen. Detta för att få i mig snabba kolhydrater för att på så vis bryta katabolismen, alltså muskelnedbrytningen, som sker när du styrketränar.

Förövrigt så använder jag just nu kosttillskotten D-vitamin, Zink, och Omega-3. Huvudsyftet med dessa kosttillskott har just nu varit att försöka skynda på läkningen av min skadade axel. Dessa kosttillskott hjälper mig med följande:

  • D-vitamin behövs för cellernas tillväxt och nervsystemet, det motverkar muskelsvaghet, är bra för skelettbildningen, det kan öka blodcirkulationen och det reglerar immunförsvaret samt motverkar inflammationer. Ett annat plus är att det även reglerar hormonbalansen och ökar produktionen av testosteron.
  • Zink är bra för immunförsvaret, för ämnesomsättningen, ökar frisättningen av testosteron, behövs för produktionen av proteiner och samverkar med hormonet insulin för omsättningen av kolhydrater. Zink är även sårläkande.
  • Omega-3 stärker immunförsvaret, hjälper kroppen att lättare bekämpa inflammatoriska tillstånd och förebygger högt blodtryck samt ökar blodcirkulationen.
  • BCAA (Aminosyror) går direkt ut i blodet för att bygga kroppsvävnad, det stimulerar muskeluppbyggnad vid träning, påskyndar återhämtningen och förhindrar muskelnedbrytningen av befintlig muskelmassa.

Så, det var lite om mitt användande av kosttillskott förtillfället :) I takt med att läkningen av min axel blir bättre så kommer jag att öka träningen. Då kommer jag att återuppta mitt användande av kreatin som används för att öka styrka och muskelvolym. Detta tänkte jag skriva om nästa inlägg på bloggen.

Bjuder nu på en bild på min kära kosttillskottshylla, en bild på min dagsform och en ny träningsbild från Instagram (robertoxalino).

Ha det fint! :)

 

Robert Silva Roberto Xalino Team MMSports Men´s Physique 120kg Nuran Angel Gemalmaz (6) Robert Silva Roberto Xalino Team MMSports Men´s Physique 120kg Nuran Angel Gemalmaz (7) Robert Silva Roberto Xalino Team MMSports Men´s Physique 120kg Nuran Angel Gemalmaz (8)

kommentarer, 815 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Robert Silva

Posts Facebook Google+

R O B E R T S I L V A / R O B E R T O X A L I N O Född: 1987.03.21 Bor: Göteborg, Västra Frölunda Gör: Arbetar som socionom i Göteborgs stad