Bakslag, nya tag & fokus!

4 december, 2014
4 december, 2014

Skador är en del av idrotten och man lär väl sig alltid något på cupen..? Efter sommaren gick jag ut stenhårt med att bygga upp lite mer axlar och rygg, vilket gick jäkligt bra i 2 månader, men så kom bakslaget med överansträngning och inflammation som följd. Alltid är det något. Men vad vore träning utan skador, bakslag och nya lärdomar? Det roliga med träning är att man hela tiden lär sig mer om sin egen kropp. Jag har nu fått lära mig ytterligare en läxa den hårda vägen. Lärdom = Jag bör belöna min kropp med fler vilodagar! Axeln är nu behandlad med kortisonspruta av läkare och snart kan jag börja min rehab. Hoppet lever och träningsglädjen smyger sakta tillbaka! Yeah!

Jag tränar cirka 6 ggr/vecka där jag roterar mellan mina muskelgrupper, vilket alltid har funkat bra men det är klart att om jag ökar belastningen så ökar jag också påfrestningen på mina muskler. Måste lära mig att ta det lite lugnt ibland men det är bannemej inte lätt när man gör framsteg och ser resultat. Droppen var givetvis mina tävlingsplaner nästa år som gjorde att jag ökade mitt tempo ytterligare. Nya tag och mer smartness i min träning får bli ett tidigt nyårslöfte!

Jag är ju absolut ingen nybörjare när det gäller träning men att förhålla mig till mer långsiktiga mål är jag inte så van vid. Förr var det att vara i bra fysiskform året runt men nu är det att toppa min form till ett visst datum, vilket gör att jag måste tänka lite annorlunda än tidigare och tillåta mig att vara ”ur form” en period för att sedan komma ”i form”. Att hålla bra form året runt har varit min vardag… att maxa min form till ett avlägset datum är verkligen främmande mark. Men men jag lever och lär! NU ska jag fokusera på att bli bra i axeln och sedan köra mer långsiktigt med siktet på grym form till tävlandet strax innan sommaren.

Är förövrigt otroligt inspirerad efter helgens stora event, Fitnessfestivalen!! Wooow vad grymt det var. Svårt att inte bli extra peppad och fokuserad när man får möta så många träningsutövare och atleter under en och samma helg. Grattis till alla grymma atleter, stort tack till MM Sports för ett lyckat event och största tack till alla er som kom och spred glädje!

I nästa inlägg tänkte jag prata lite om vilka kosttillskott jag själv använder och rekommenderar, stay tuned! =)

Följ mig på Instagram: robertoxalino

Robert Silva Roberto Xalino Team MMSports Men´s Physique 120kg Nuran Angel Gemalmaz (5)Robert Silva Roberto Xalino Team MMSports Men´s Physique 120kg Nuran Angel Gemalmaz (2)Robert Silva Roberto Xalino Team MMSports Men´s Physique 120kg Nuran Angel Gemalmaz (4)

Robert Silva Roberto Xalino Team MMSports Men´s Physique 120kg Nuran Angel Gemalmaz (3)

 

 

 

 

 

 

 

kommentarer, 854 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Robert Silva

Posts Facebook Google+

R O B E R T S I L V A / R O B E R T O X A L I N O Född: 1987.03.21 Bor: Göteborg, Västra Frölunda Gör: Arbetar som socionom i Göteborgs stad