I söndags tog jag och Ylva på oss att göra en rejäl hemmagjord Fitness Brunch. Efter en promenad i det sköna vårvädret gick vi loss med korten på Coop och kom hem lite fattigare, men med en jävla massa essensiella nyttigheter!
Vad som följde var en Cook-off utan dess like(för att vara mig iallafall) och efter en timmes slit lyckades vi producera följande:
(Se slutet av inlägget för recept)
- Proteinpannkakor
- Proteinscones
- Proteinsmoothies
- Kokta Ägg
- Sylt gjord på färska bär (helt utan tillsatt socker)
- Kaffe!!
- Philadelphia 5%
På kvällen var det dags att motionera benen. Blev inget hejdundrande pass direkt:
Knäböj utan bälte
10×60
10×80
10x100kg
5x120kg
5x140kg
2×160
1×170
1×180
1×180
3set vadpress
3set benspark
1min rodd
RECEPT:
Proteinpannkakor
- Ta 250g Lätt Kesella och vispa ihop det med 1DL mini mjölk.
- 1DL vetemjöl
- 3 hela ägg
- 1DL av ditt favoritprotein, jag använder Body Science Whey Strawberry eller vanilj
- 1/2DL sötningsmedel (jag använder Hermesetas Lättströ)
- 1tsk bakpulver
- 1tsk vaniljsocker
- Rör om ordentligen efter att varje ingrediens tillsätts.
- Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och börja steka! Jag brukar använda ett decilitermått för att dosera smeten, 1 DL är rätt perfekt för en pannkaka.
- Innehåll (på ett ungefär) ~1100kcal
- ~100g Protein
- ~90g Kolhydrater
- ~ 37g Fett
Protein Scones (Det här är ett riktigt jävla mästerverk!)
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl Body Science vanilj casein (viktigt att välja rätt protein här, annars torkar sconesen upp till en skosula i ugnen)
- 0,5 dl havregryn, 2,5 tsk bakpulver
- ca 2 dl mjölk
- 1 dl riven ost
- salt
- grädda på 170 grader i ca 10 min 🙂
Proteinsmoothies
- Mjölk
- Frysta blandade bär
- Sötningsmedel
- Body Science Whey Vanilj
- Mix it!
Sylt
- Bär
- Fiberhusk
- Sötningsmedel
- Vatten
- Blanda till önskad konsistens uppnås
Kokta Ägg
- Klara ni inte det här så får ni nog ta några steg tillbaks.. 😉
Kaffe
- Kom igen nu…