Smartgrip!

27 juli, 2012
27 juli, 2012

För Några dagar sedan blev jag kontaktad av mannen bakom en ny produkt som kallas Smartgrip och fick frågan om jag ville prova på dom i min träning. Eftersom jag jag älskar prylar och gadgets av alla dess slag va jag inte sen att säga SJÄLVKLART 🙂

Vad är nu då Smartgrip? Ja en bild(eller två) säger ju mer än tusen ord, så jag tror det förklarar sig själv om jag visar:

20120727-092533.jpg

20120727-092543.jpg

Grepp-”handskar” i neoprene alltså.

Igår var det dags att ge dom en omgång i gymmet. Rygg stod på schemat. Det första som slog mig var hur bra de känns i handen, samt vilket sinnessjukt grepp man får, känns som stängerna och hantlarna sitter fastgjutna i handen! Sen var det dessutom jävligt skönt att inte förstöra händerna totalt med uppslitna valkar och annat mysigt som ryggpass brukar föra med sig.

Nu sitter det säkert några GASP-riddare där hemma och muttrar för sig själv om hur riktiga män spottar i handen och kör med magnesium, hur valkar och blödande sår hör till. Till er säger jag, good for you. Hoppas tjejerna uppskattar det där lilla extra rivet ni har i händerna 😛 Personligen tyckte jag det va otroligt skönt att kunna köra på ännu tyngre för jag inte behövde oroa mig över trasiga händer.

En annan bi-effekt jag märkte av under passets gång var att jag var tröttare än normalt i underarmarna. Jag tror det beror på att eftersom gripsen är rätt tjocka(ca0,5cm) så agerar dom som en form av Miniatyr FatGripZ, så extra greppatyrka kommer på köpet med Smartgripsen också 🙂 Mycket bra!

Ska poängtera att det är storskillnad att använda ett par traditionella ”fitness-handskar” och dessa. Jag har använt handskar förut och jag tycker inte det går att jämföra ens. Smartgripsen känns hundratals gånger bättre, både greppmässigt och skyddsmässigt.

Kvaliteten verkar, efter första testerna bra. Ser helt oanvända ut efter passet.

Jag kommer nog köra med dom här rätt mycket på träningen nu, och jag kan faktiskt helhjärtat rekommendera alla att testa dem när de släpps i augusti. Tror priset kommer ligga på ganska överkomliga ~170kr

20120727-102751.jpg

Concentrationscurls fick avsluta passet

20120727-111810.jpg

Robert Berg

Posts Google+

Bla bla testtest