Salt och vatten laddning

26 januari, 2012
26 januari, 2012

Nu sitter jag här på tåget, påväg till jobbet. Jag har precis strypt mitt saltintag helt o hållet, efter 4 dagar av extremt saltande. Jag har nästan satt i mig en hel 125g saltburk :p
I samband med allt saltande har jag även konsumerat helt sinnessjuka mängder vatten! Ungefär 10-12 liter om dagen, nåja är man Vattumann så är man 🙂

Tanken bakom denna galenskap är väl någonstans att få kroppen att vänja sig vid att ha tillgång till stora mängder salt och vatten, de första dagarna blir man plufsig och uppsvälld som en ballong, men sen så anpassar sig kroppen och återgår till ett ”normalt” utseende trotts att man fortsätter överkonsumtionen. När man sedan klipper saltet och vattnet(HELT, här är det bara färsk mat utan något som helst natrium som gäller. Inte ens fryst kyckling är okej eftersom dom injiceras med någon form av saltlag. Så färska råvaror som man vet är natriumfria) så fortsätter kroppen sin ”anpassning” genom att släppa på lagrad vätska även efter man slutat dricka.
Det här är absolut inget jag rekommenderar att testa ”for shitz and giggles”, då det sätter ganska stora påfrestningar på hela kroppen. Men är man som jag och inte kan hålla vikten i styr inför en invägning så kan det vara ett sista alternativ. Under hela laddningen har jag även hållit mitt kolhydratsintag väldigt lågt för att släppa lite extra vätska där.

Kort sammanfattat har min laddning sett ut såhär:

Söndag: Börjar salta och vattna. 10-12L vatten, massvis med salt, brukar ta en stor nypa salt till varje saker jag fyller med vatten.
Måndag: samma
Tisdag: samma
Onsdag: samma
Torsdag: stryper saltet HELT, fortsätter dricka 10-12L vatten
Fredag: drar ner vattenintaget till någon liter max.
Lördag: invägning

Robert Berg

Posts Google+

Bla bla testtest