21 oktober, 2015
Här kommer nästa middagstips: Grekisk kycklingpaj (inspiration från Bodys kokbok)
Innehåll per portion:
315 kcal
35 g protein
28 g kolhydrater
7 g fett
Ingredienser (för 4 portioner):
300 g kycklingfilé
150 g krossade tomater
100 g Apetina fetaost 3%
15 st urkärnade svarta oliver
200 g äggvita
1 st ägg
1 tsk basilika/några basilikablad
0,5-1 tsk salt
Peppar
Deg:
2 dl havregryn
1 dl grahamsmjöl
150 g lättkvarg
2 msk vatten
1 tsk salt
Workprogress:
- Börja med att tina kycklingfiléerna i ugnen. Samtidigt blandar du ihop degen och trycker ut den i pajform. Grädda degen 200 grader i 10 minuter.
- Under tiden steker du kycklingfiléerna i en stekpanna.
- Smula fetaosten, häll i oliverna och blanda i krossade tomaterna om du vill.
- Blanda äggvita, ägg salt och peppar och basilikan.
- Fördela allting i pajformen och grädda i ugnen 200 grader 30-35 minuter.
Live, laugh, love
Kommentarer