Retreat-period

16 mars, 2016
16 mars, 2016

wpid-img_20160316_084451.jpg

Nu var det ett tag sen senaste inlägget och det har sina skäl. Den senaste veckan har jag tagit tag i träningen på ett lite annorlunda sätt. När jag rannsakade mig själv lite har jag märkt att jag faktiskt, utan att vara riktigt medveten om det, känt mig rätt så stressad på sistone, även fast jag inte tycker det har varit sk. ”dålig” stress. Det har bara varit mycket att göra, mycket roliga saker men likväl mycket att göra. Det har startats nya projekt på jobbet, mina arbetsuppgifter har ändrats lite grann och mycket nytt att lära in OCH till råga på allt så ska träningen med i bilden. På sistone har jag även känt att träningen mera varit som ett tvång, någonting som måste genomföras VARJE dag, än som en rolig aktivitet… vilket är någonting som jag inte alls gillat hur det blivit…
Så därför har jag tagit beslutet att försöka trappa ner träningen ett snäpp, tänkt att jag inte behöver prestera på 100% varje träningspass. Det var trots allt ett år sedan jag började med min satsning mot Tammerpokalen och sen dess har jag ständigt strävat efter att hela tiden förbättra min form, min fysik och öka/bibehålla min muskelmassa. Men nu känner jag att jag behöver en tid då jag bara ser träningen som en trevlig bonus på dagen, en lyx rent utav. Den bästa träningen är den träningen som blir av så jag tänkte att bara jag tar mig till gymmet har jag redan där gjort en insats.

Jag har även börjat koppla bort teknologin mera den här perioden. Musik i all ära, speciellt när man är på gymmet men när musiken blir ett sätt att fly verkligheten anser jag att det inte är helt rätt sätt att använda musiken på…
Så där jag tidigare lyssnat på musik på iPoden försöker jag nu lyssna på den musik som naturen kan erbjuda, fågelkvitter, billjud osv. Det inger ett ganska så skönt lugn tro det eller ej.

Till råga på allt har jag även kommit igång med lite yoga på morgonen. Eftersom jag har överrörliga leder har jag alltid struntat i stretch och allt vad det innebär men att ta 10 minuter på morgonen har visat sig göra underverk för min kropp och inte bara mentalt utan känner att jag fått bättre rörlighet på bara den här korta tiden.

Så nu är det fokus på mindfulness, som alltid 😉 och att bara göra ROLIG träning. Självklart kan man ju slänga in lite Crossfit eller Poloquin-style hypertrofi-träning då!

wpid-img_20160316_082621-01.jpeg

 

Kommentarer

kommentarer

Maria

Posts Google+

Pigg och glad tjej på 25 år som är född och uppväxt i Uppsala och jobbar som leg. fysioterapeut på Akademiska sjukhuset. Har en lång bakgrund inom träning, har spelat tennis, badminton, innebandy och simmat. Jag har även en licens som personlig tränare. Jag fastnade för gymträningen i samband med att jag började plugga till fysioterapeut då jag insåg att mycket av träningen vi bedriver idag inte alltid har så mycket evidens bakom sig. Mitt mål är få den bästa fysiken jag kan få och samtidigt lära mig mer om mig själv och hur jag kan optimera träningen på bästa sätt utifrån forskning och erfarenheter.