4 små tips när du jobbar mot ett mål

24 februari, 2016
24 februari, 2016

Idag är det onsdag och mitt i jobbveckan. Det blir ljusare och ljusare om dagarna och det känns så himla skönt! Tycker det har gått så fort in på vårvädret och det är knappt man har märkt av vintern alls…! För min del är det bara bra! Jag är inget fan av snö och speciellt inte när snön sätter sig på min cykelsadel och fryser växlarna så man tvingas trampa för livet i uppförsbacke… och speciellt dagen efter legday…

Idag fick jag mitt linne från MM Sports! Den nya designen är flawless och det är alltid kul att kunna göra lite reklam för teamet på lilla Centralbadet i centrum. Och alla vet ju att med nya kläder lyfter man alltid lite tyngre.

Allt eftersom våren närmar sig så kommer även tävlingarna igång igen. Mina två kompisar Emelie och Rasmus kommer snart ställa bland strålkastarna på scenen så det tränas och dietas för fullt. För Rasmus del är det Better Bodies Challenge den 5 mars som är slutdatumet. Muskelmassan är där och formen sitter som smäck så för hans del är det bara tuta och köra!

Att jobba mot en tävling eller bara att jobba mot ett mål kräver en hel del av dig som individ och det är viktigt att du hittar din egen motivation och drivkraft för att riktigt våga lyckas. Jag tänkte lista lite tips som jag har fått lära mig under tiden jag själv tävlat och jobbat mot diverse olika mål i livet.

Hitta din inre (och yttre) styrka. morotDet kan låt flummigt och lite kliché, men det ligger en sanning i det. Första steget när du bestämt dig för att jobba mot ett mål är att ställa den viktigaste frågan av alla: ”Varför vill jag göra det här?” Och lista här minst 5 grejer. Försök också att klura ut om du gör det för din egen skull eller om du har några yttre drivkrafter också. I den bästa av världar hittar du lite av varje.

 

Ditt liv är ditt eget. happyselfHitta ett program eller en plan som funkar för dig och som du mår bra av. Det är ju, när det väl kommer till kritan, bara du själv som kommer jobba mot ditt mål. En annan individs program som är bäst för den funkar kanske inte alls på dig. Hitta vad du mår bra av och vad du tycker är roligt!

 

Njut av äventyret. Det här kan inte sägas nog så ofta: Passa på att njuta! Du kommer troligtvis inte jobba mot samma punkt mer än en gång.pexels-photo Målet i sig är bara en milstolpe och det är resan dit som är den roliga. Den som kommer innehålla både skratt och tårar och där du kommer vara. Vissa mål når man heller aldrig fram till, exempelvis kommer du sannolikt aldrig ”vara klar” med träningen som du kan vara klar med ex. en tävlingsdiet. Träning är en livslång sysselsättning och om du inte tycker om det så kommer du sannolikt heller inte att fortsätta träna…

 

No shortcuts! Det finns som bekant inga enkla genvägar. I alla fall inte om du vill lyckas uppnå det du satt upp. Det finns ingen enkel väg till att finna lycka eller till att lyckas. Med det menas att du kommer stöta på motgångar, små som stora på vägen. therearenoshortcutsDet är dessa motgångar som också kommer hjälpa dig att ta dig framåt. Tänk på motgångarna som små stepping-stones på vägen. Lär du dig hantera dem kan du ta dig riktigt långt. Många vill gärna tro att vägen till målet ska vara spikrak men i själva verket går den med all säkerhet både framåt och runt och bakåt innan du når dit du vill. Och för att knyta an till punkt 3: det är ju resan som är målet!

Kommentarer

kommentarer

Maria

Posts Google+

Pigg och glad tjej på 25 år som är född och uppväxt i Uppsala och jobbar som leg. fysioterapeut på Akademiska sjukhuset. Har en lång bakgrund inom träning, har spelat tennis, badminton, innebandy och simmat. Jag har även en licens som personlig tränare. Jag fastnade för gymträningen i samband med att jag började plugga till fysioterapeut då jag insåg att mycket av träningen vi bedriver idag inte alltid har så mycket evidens bakom sig. Mitt mål är få den bästa fysiken jag kan få och samtidigt lära mig mer om mig själv och hur jag kan optimera träningen på bästa sätt utifrån forskning och erfarenheter.