21 oktober, 2015
Här kommer nästa middagstips: Grekisk kycklingpaj (inspiration från Bodys kokbok)
Innehåll per portion:
315 kcal
35 g protein
28 g kolhydrater
7 g fett
Ingredienser (för 4 portioner):
✴ 300 g kycklingfilé
✴ 150 g krossade tomater
✴ 100 g Apetina fetaost 3%
✴ 15 st urkärnade svarta oliver
✴ 200 g äggvita
✴ 1 st ägg
✴ 1 tsk basilika/några basilikablad
✴ 0,5-1 tsk salt
✴ Peppar
Deg:
✴ 2 dl havregryn
✴ 1 dl grahamsmjöl
✴ 150 g lättkvarg
✴ 2 msk vatten
✴1 tsk salt
Workprogress:
- Börja med att tina kycklingfiléerna i ugnen. Samtidigt blandar du ihop degen och trycker ut den i pajform. Grädda degen 200 grader i 10 minuter.
- Under tiden steker du kycklingfiléerna i en stekpanna.
- Smula fetaosten, häll i oliverna och blanda i krossade tomaterna om du vill.
- Blanda äggvita, ägg salt och peppar och basilikan.
- Fördela allting i pajformen och grädda i ugnen 200 grader 30-35 minuter.
Live, laugh, love
Kommentarer