Grekisk kycklingpaj

21 oktober, 2015
21 oktober, 2015

Här kommer nästa middagstips: Grekisk kycklingpaj (inspiration från Bodys kokbok)

Innehåll per portion:
315 kcal
35 g protein
28 g kolhydrater
7 g fett

Ingredienser (för 4 portioner):
✴ 300 g kycklingfilé
✴ 150 g krossade tomater
✴ 100 g Apetina fetaost 3%
✴ 15 st urkärnade svarta oliver

✴ 200 g äggvita
✴ 1 st ägg

✴ 1 tsk basilika/några basilikablad
✴ 0,5-1 tsk salt
✴ Peppar

Deg:
✴ 2 dl havregryn
✴ 1 dl grahamsmjöl
✴ 150 g lättkvarg
✴ 2 msk vatten
✴1 tsk salt

Workprogress:

  1. Börja med att tina kycklingfiléerna i ugnen. Samtidigt blandar du ihop degen och trycker ut den i pajform. Grädda degen 200 grader i 10 minuter.
  2. Under tiden steker du kycklingfiléerna i en stekpanna.
  3. Smula fetaosten, häll i oliverna och blanda i krossade tomaterna om du vill.
  4. Blanda äggvita, ägg salt och peppar och basilikan.
  5. Fördela allting i pajformen och grädda i ugnen 200 grader 30-35 minuter.

image

image

Live, laugh, love

Kommentarer

kommentarer

Maria

Posts Google+

Pigg och glad tjej på 25 år som är född och uppväxt i Uppsala och jobbar som leg. fysioterapeut på Akademiska sjukhuset. Har en lång bakgrund inom träning, har spelat tennis, badminton, innebandy och simmat. Jag har även en licens som personlig tränare. Jag fastnade för gymträningen i samband med att jag började plugga till fysioterapeut då jag insåg att mycket av träningen vi bedriver idag inte alltid har så mycket evidens bakom sig. Mitt mål är få den bästa fysiken jag kan få och samtidigt lära mig mer om mig själv och hur jag kan optimera träningen på bästa sätt utifrån forskning och erfarenheter.