Äntligen lite resultat!

23 mars, 2015
23 mars, 2015

Häromdagen upptäckte jag att thaiboxningen verkar ha börjat ge resultat på kroppen. En väldigt skön känsla då kroppen både har tagit tid på sig att återhämta efter tävlingarna och motivationen inte legat på topp. Tränat har jag gjort, men inte känt att det gett något mer än att stanna av viktuppgången. Jag har känt mig väldigt stark nästan alla pass, men har inte varit direkt bekväm med födelsekostymen så att säga de sista månaderna… trivdes otroligt bra i formen jag hade i höstas, och målet är att komma dit igen. Jag tror på att den formen jag hade någon vecka innan decembercupen hade varit en lagom offseason-form för mig. Och för att inte bli dömd skall jag ge en kort förklaring på varför, innan du tänker på hur osunt det skulle vara att leva med en tävlingsform och är nästintill omöjligt.
Som jag nog skrev i min beskrivning här på bloggen, kom jag aldrig ner till den fettprocenten jag önskade, och hade fortfarande en del kvar när det var dags för tömningsvecka och toppning av formen. Jag var i en bra form, men anser inte själv att det var en fullt tillräcklig form för disciplinen Bodyfitness. Inte ”those days” i alla fall. Hade det varit för 10 år sedan, när hårdheten inte alls var den samma när man jämför gamla mot nya bilder på tävlande atleter.

Så mitt mål nu är att hitta tillbaka till den formen eller iaf i närhet till den, och därifrån sen fortsätta skulpturerandet.
Detta kommer hjälpa mig oerhört mycket när det är dags att dra igång en ny diet, och jag behöver inte lägga lika stort fokus på fettprocenten, utan mer på ramen och detaljerna. Efter tävlingarna sen kommer jag att göra helt annorlunda mot hur jag gjorde i höstas, för att slippa en större viktuppgång och istället styra den några extra veckor.
Planen att vara min egen coach i år kvarstår fortfarande.

Månaderna går fort, och det kommer bara swisha till, så är det snart november igen! Men först vår, sommar, semester, sommarstuga och en massa annat som skall hinnas med!

Kommentarer

kommentarer

johanna

Posts Google+

Heltidsjobb, extrajobb, läser till Personlig tränare 3h söderut, renoverar sommarstugan 4h norrut, tävlingssatsar inom Bodyfitness ovanpå det och skall snart påbörja planering av bröllop. Hur jag får ihop tiden undrar du? Bra fråga... Följ mig här/på instagram så klarnar det säkert något med tiden.