Morgoncardio & Prison Break

9 mars, 2015
9 mars, 2015

Helgen har varit riktigt bra! Jobbade i baren både fredag och lördag. Fredagen var sådär, men jag fick jobba tredubbelt så mkt under lördagen. Och att jobba mkt i en bar betyder samtidigt att det är väldigt roligt. Varje pass där är en tävling för mig. Jag måste bli snabbare, ta fler beställningar per minut, hålla renare och snyggare än gången innan, städa klart snabbast efteråt (inte fort men fel, utan fort och finast) osv osv. Kom på mig själv med att ha jobbat där i 4 år nu…4 år!! Men jag lär mig nästan alltid något nytt, och det kanske är det som gör att det fortfarande är roligt.
Jag börjar dock känna att jag är en av ”de äldre” nu. Också en sjuk känsla. När hände det :)? Vi har tydligen anställda som är födda 96…jag vet, min lillebror är född 94 och fyller 21 i år, så jag borde inte tycka att det är konstigt egentligen. Men det kanske är för att det har hänt så mkt för mig själv de här sista åren. När jag började jobba som bartender på Bogrens salonger hade jag bott i Skövde ett par år redan och hunnit lära känna nattklubben väl från den andra sidan baren. Den som för de flesta är den rätta sidan… Det var mkt fest då. Men det var så det var och vi hade superkul ihop, jag och några andra tjejer som också jobbade på P4 på den tiden.
Men i takt med att jag började jobba som bartender, och såg hur folk verkligen betedde sig (oavsett ålder eller kön), kände alkoholångorna och fick se hur det ser ut på en nattklubb efter stängning när alla lamporna tänds upp, så sjönk den egna ”festlusten”. Jag menar inte att alla gäster beter sig illa, verkligen inte. De flesta är verkligen supertrevliga och ordningsamma. Men jag tyckte att det var (och är) mkt roligare att jobba i baren än att bli full och skaka rumpan på dansgolvet. Det är sällan jag får samma feeling nuförtiden. Väldigt sällan. Jag har gått och blivit min motsats helt enkelt.
Jag brydde mig inte så mkt om vad jag åt, men hade så pass mkt vardagsmotion och dansade nog bort en hel del kalorier, så jag höll mig oftast i en helt okej form. Jag var heller inte tillsammans med någon. Träningen då var periodvis. Jag satte igång, tyckte det var kul och blev förkyld. Satte igång, tyckte det var skönt att vara igång igen och blev förkyld. Klassiker!
Regel nummer 1: Gå inte ut för hårt i början.
Nu, 4 år senare är jag både kostrådgivare och personlig tränare, har tävlat i Bodyfitness och provar på både den ena och den andra sortens träningsformer. Och på det ännu mer privata planet har jag både lyckats bli förlovad och köpt sommarstuga 😉 Mkt kan ske på några år som sagt! Men nog om det!

M. har blivit satt på ett träningsschema och idag var det hans första dag med morgoncardio. Det innebar 15min Jacobs ladder och 45min cykel som han får fördela precis som han vill.
Eftersom jag vet hur trögt det kan vara att komma upp ur sängen vid 05.00 på morgonen och själv behöver lite cardio valde jag att följa med och köra ett eget pass.
För min del blev det löpbandet med lutning, där jag justerade lutningen vart 5:e minut. Riktigt svettigt och bra för hamstrings och rumpan! Vi kommer att köra 3 pass den här veckan, så vi går inte ut stenhårt.

Hastighet 5km/h
5min 0 graders lutning
5min 5 grader
5min 10 grader
5min 15 grader (högsta lutning)
5min 5 grader
osv…

Eftersom det inte blivit särskilt mycket cardio sen i höstas innan tävlingarna, bortsett från ett par pw’s på Gran canaria i december, så har det inte blivit mkt av den varan de sista månaderna.
Skönt med ett uppehåll, men nu är det dags att ta tag i kroppen lite mer på riktigt. Eftersom det inte är superkul att stirra in i en vägg, tog jag i vanlig ordning med mig datorn och tittade på serie.
Har helt fastnat för Prison Break nu. I väntan på orange is the new black 😉 Den är riktigt bra och jag har hunnit med ca 15-16 avsnitt bara på ett par dagar. Många har redan sett den, men för er som inte har gjort det kan jag rekommendera den! 4 säsonger och det är 22 avsnitt i 1:a, så där har du en hel del tid att göra av med på dina cardiopass, om du lyckas hålla dig till att endast titta då förstås 😉

Nu skall jag ta itu med något riktigt tråkigt. Jag skall putsa fönstrena! Det ser inte klokt ut efter vintern, så nu får det vara nog 🙂

Kommentarer

kommentarer

johanna

Posts Google+

Heltidsjobb, extrajobb, läser till Personlig tränare 3h söderut, renoverar sommarstugan 4h norrut, tävlingssatsar inom Bodyfitness ovanpå det och skall snart påbörja planering av bröllop. Hur jag får ihop tiden undrar du? Bra fråga... Följ mig här/på instagram så klarnar det säkert något med tiden.