Inget mer gym…

21 juli, 2015
21 juli, 2015

…Mitt under min 30 dagars challenge, har jag påbörjat ännu ett projekt. De 30 dagarna är över till helgen och hittills ligger jag på -1.5kg, vilket inte är särskilt illa pinkat med tanke på allt som varit i vägen för att jag skall kunna fullfölja basplanen. Det har varit en massa omställande av dygn efter nattjobb, jobb en hel helg där jag hade jour och därmed sov på arbetsplatsen, inget gym i stugan och fruktansvärd smärta i ländryggen som gjort att jag vilat i 3 dagar nu… Men detta är ngt jag är medveten om och självklart har i bakhuvudet. Jag fortsätter veckan ut och ser vad som sker med vikten.

Hursomhelst, så skakade jag i hand med min sambo i förrgår. Jag har legat på +15kg ganska exakt nu ett bra tag och trivs inte särskilt bra med min kropp. Jag har satt upp tävlingsplaner som jag har lagt ner, försökt hitta vägar att finna motivation och det känns som att jag gör omstart på omstart utan att komma någon vart. Den här 30 dagars challenge var första gången jag var riktigt motiverad. Och jag är fortfarande motiverad och har ett otroligt tävlingssug. MEN jag väger alldeles för mkt! För att ha en chans till att exempelvis vinna Luciapokalen, behöver jag gå ner omkring 20kg plus minus något kilo – utan tömning. Absolut, det går att gå ner alltihop, men frågan är ju hur mkt muskler jag skulle ha kvar. Om jag lyckas gå ner till samma vikt som förra året, behöver jag tappa omkring 12kg, men det är för lite eftersom jag vet att det är för mkt fett kvar på kroppen vid den vikten. Lyckas jag gå ner 15-17kg utan tömning kan vi börja snacka däremot, då kan jag tänka mig att ställa upp på scenen, för att ha det som ett större mål och avslutning på året. Men kan nog inte räkna med mer än att komma bland de 15 bästa.
JA, man måste vara hård mot sig själv i den här sporten.
Så vad skakade vi hand på jag och sambon egentligen? Kan knappt fatta att jag gjort det, samtidigt som jag är superpepp och kommer att utvecklas en massa samtidigt som min kropp får en helt ny dimension…
Vi kallar det för Mål65, vilket betyder att jag inte får lyfta en enda hantel eller skivstång, förrän jag når en vikt av 65kg. Tills dess är det bara konditionsträning i alla dess former och tider på dygnet som gäller. Jag kommer dock ibland avsluta mina pass med tabata i någon form, men då är det inte tabata i form av ex bicepscurls, utan mage eller flås som gäller.
Med tanke på att min vikt idag stod på 74.1kg, så är det 9.1kg viktnedgång som gäller innan jag får köra ett rent gympass.

Det kan säkert låta jättekonstigt i alla fitness-människors öron, men jag är inte orolig över att förlora någon större mängd muskler.
Mest supertaggad, och nyfiken på hur lång tid det kommer att ta…

Till hjälpmedel kommer jag att förutom naturen använda:
– Viktväst
– Crosstrainer
– Roddmaskin
– Spinningcykel
– Indoor-walking
– Löpband
– Jacob’s ladder
– Hopprep
– Pulsklocka

Kommentarer

kommentarer

johanna

Posts Google+

Heltidsjobb, extrajobb, läser till Personlig tränare 3h söderut, renoverar sommarstugan 4h norrut, tävlingssatsar inom Bodyfitness ovanpå det och skall snart påbörja planering av bröllop. Hur jag får ihop tiden undrar du? Bra fråga... Följ mig här/på instagram så klarnar det säkert något med tiden.