Liking & wanting

7 juli, 2015
7 juli, 2015

I helgen hade jag en riktigt bra helg i sommarstugan. Det var första gången som mina föräldrar, Mormor och Moster såg stugan. Kan låta konstigt, men den har totalrenoverats, och möbler kom först dagen innan midsommar i år. Så det har inte funnits så mkt plats till att bjuda dit folk 😉 Hursomhelst, så skulle M. stanna kvar eftersom han har semester, medan jag åkte till Jönköping i föräldrarnas bil. Tanken var att då ta tåget därifrån till Skövde.
Resan började lugnt och vi kom till stationen ca 10 minuter efter att ett tåg hade gått, men det gjorde mig inte så mkt, jag hade tid över. Vid 17.30 satte jag mig för att vänta på tåget som skulle komma 18.00. Men ni känner ju SJ, tiden ändrades snabbt till 18.07, för att kort därefter ändras till 18.32.
Nu var det inte lika rogivande att sitta på en bänk och läsa en bok. Jag behövde komma hem för att få klart två stycken kost-scheman…
18.19 enligt stationens klocka, ropades det ut i högtalarna ”ersättningsbussar mot Skövde avgår 18.15”
Eh…det var för snart 5 minuter sedan, och tack för informationen om vartifrån bussen gick…
Men vi kom med allihop och det löste sig bra.
Den stackars busschauffören var inte heller särskilt nöjd med att få köra. Han hade fått avbryta sin 5-rätters middag för att stanna vid VARJE hållplats på vägen till Skövde, vilket innebar att han inte kunde berätta när vi skulle vara framme…

Väl framme i Skövde 1.5-2h senare än väntat, hade jag hunnit bli rejält hungrig. Tankarna gick åt att unna mig lite godis från Hemmakväll, som ligger väldigt nära.
Det blev inget godis. Mkt tack vare för att jag tänkte till både en och två gånger extra innan. Jag blir oftast bara sötsugen när jag är hungrig, och då är jag mao bara hungrig egentligen, inte sötsugen.
När jag har kommit underfund med att jag har behov av mat, men kanske ändå inte släppt tanken helt, tänker jag på ”liking & wanting”. Hur mkt tycker jag om lösgodis och hur mkt vill jag ha det? Jag älskar lösgodis, men jag vill hellre hinna i en någorlunda form inför Spanien-resan. Med andra ord var mitt wanting inte särskilt högt, och jag gick hem utan att tänka mer på godis den dagen.
Bra tips för dig som lätt faller för sötsuget 😉

Kommentarer

kommentarer

johanna

Posts Google+

Heltidsjobb, extrajobb, läser till Personlig tränare 3h söderut, renoverar sommarstugan 4h norrut, tävlingssatsar inom Bodyfitness ovanpå det och skall snart påbörja planering av bröllop. Hur jag får ihop tiden undrar du? Bra fråga... Följ mig här/på instagram så klarnar det säkert något med tiden.