Uppladning och planering ifror 2015

31 oktober, 2014
31 oktober, 2014

Hej alla vanner,

det var ju allt ett tag sen jag bloggade och det far bli battring pa det nu :) Som ni sakert markt sa finns inte hela alfabetet med i texten. Sitter pa min frus amerikanska mac pga att min dator har krashat!! :/

Jag skrev om min uppladdningsfas i tidigare inlagg. Den borjar med 15rep och droppa 2rep varannan vecka -sa egentligen skulle jag vara inne i en traningsfas pa max repare (1-4rep.) Pga skada i axlen har jag ej kunnat maxa i varken bank, mark eller knaboj pa 6 veckor nu! Har varit hos sjukgymnasten tva ganger och det kanns mycket battre i axlen. Det ar ett ligament i axlen som ar skadat och detta kommer ta allt ifran 6 – 12 veckor och ingen traning som  smartar i axlen.. Och detta innefattar, bank, hantelcurls, brost flyes, dips, tunga mark, knaboj med stangen bakom huvudet (frontboj funkar fint.) Det finns ju manga ovningar och variationer pa olika maskiner sa detta ar inget att hanga lapp for. :) Dock har ju inte mitt tranings upplagg sett ut som det brukar gora men har enda haft en riktigt bra traningsvecka sa har finns inget att klaga over… Traningen har sett ut pa foljande satt:

 

Tisdag: rygg  (viktade chins – pullups – ryggdrag brett grepp – sittande rodd smalt grep – ryggresningar – brett latsdarg)

Onsdag: brost, mage och lopning (12set sittande brostpress i maskin enda brost ovningen som funkar. – benlyft – situps pa boll – sido rotationer med stang – backenlyft – 15min lopning)

Torsdag: Ben och vader (superset = utfall + benpress + benspark + frontboj. – bencurl – raka mark latt vikt – staende vadpress – lutande vadpress)

Fredag: armar och chins (stang curl – hamercurl – superset = smalt grep chins = hantelcurl. superset = brett grep chins + baksida axelrotationer. superset = triceps press + frech press + 1 dropp per ovning)

Lordag: Intervaller och mage (passet kommer att innefatta, lopi ntervaller i backe samt 4 olika magovningar)

+ axel rotationer nastan varje dag (valdigt latt belastning med gummiband – 15-20rep per ovning)

 

2015 Kanns som ett bra ar och jag kommer satsa pa SM i AF samt Oslo Open som planerna lutar at nu och ni kanske ser mig pa ett annat SM ocksa, mer info kommer 😉 Kommer nog aven att tavla i en och en annan Crossfit tavling nu i var men det ar inget jag satsar pa.. ser det mer som en utmaning och en rolig traningsform. :)

 

Peace out

 

IMG_0042

 

kommentarer, 426 Visningar

Kommentarer

kommentarer

jim

Posts Google+

Välkomna till min blogg, här kan ni ta del av mina framgångar och mot gångar samt lite tips och trix! :) Tävlar i Athletic fitness och har lite planer att tävla i Thaiboxning får ser hur detta slutar..