Kontaktannons | Louise Frosthammar

Louise Frosthammar
Team Body Science

Kontaktannons


Vi har nog alla någon/några muskelgrupper som det krävs lite extra för att få kontakt i. Man letar sig genom övning efter övning för att hitta rätt, för att få rätt känsla och för att få resultat och kvitto på att det blivit rätt.

Biceps och triceps är sådana för mig. Speciellt triceps. Vad jag än gör är det svårt att känna att jag tränat dem tillräckligt. Tills jag hittade mitt koncept. Tog bara så där några år. Det vinnande konceptet är just nu scullcrushes eller frenchpress som jag så fint lärde mig att det hette för x antal år sedan. Det ska då vara tokstrikt utförande (armbågarna får inte flyga iväg utåt en mm för då händer ingenting) och lättare motstånd är absolut att föredra.. Smal bänkpress gör även den susen, där kan jag gå på tyngre och på det kan även push down med rep funka med ganska lätt belastning.

Annars är de muskler jag lättast fått kontakt med genom åren nackmuskulaturen… ha ha. Jo jag spänner nacken som om jag var på väg in i en betongmur med huvudet, hela tiden. Inte bra. Det sitter i sedan länge och är svårt att bli av med. O i och med det ligger jag i perioder inne med låsningar i nacken, oftast lättare sådana numer, men trist är det. Jag har bestämt mig för att göra slut med denna mycket ansträngda relation till min nacke och börja umgås mer med andra muskler. Jag vill känna att vi haft en date. Så i helgen ska jag gå ut med mina lats, rear delt och biceps. O vi ska ha en rejäl sväng om tänkte jag. Har jag tur blir det ett möte med massa dips också 🙂